fbpx
Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

19.08.21

Gigi berlubang yang di biarkan terlalu lama akan jadi makin teruk & akhirnya dah tak boleh diselamatkan dengan rawatan tampalan biasa😖

Terutamanya kalau dah mula rasa sakit, maksudnya gigi tu perlukan rawatan akar secepat mungkin sebelum jadi lebih teruk🦷

Dengan rawatan akar, kita bukan je dapat hilangkan rasa sakit yang teramat tu, malah dapat selamatkan gigi yang dah rosak teruk ni daripada dicabut jugak❤😎

Rawatan akar perlukan 2-3 kali visit, bayaran pun boleh dibahagi ikut setiap visit jadi tak perlu la risau tentang kos lagi☺️

Dentist3 ada sediakan servis rawatan akar ni dengan harga yang berpatutan.
Nak tahu lebih lanjut? Hubungi kami sekarang! 😉👌🏻

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

rct-5.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

18.08.21

Tooth decay or cavities is among the most common oral helath problems in the world. They are particularly common in small children and older adults, but anyone who has teeth is susceptible to getting cavities or battling tooth decay. 🧐

Tooth decay is the destruction of the tooth structure. It can affect the enamel, the outer coating on the tooth and dentin, the dense, bony tissue below the enamel. Dentin makes up the bulk of the tooth, so is that area becomes affected, it is much harder to treat. 🦷😱

Visiting your dentist is the best way to prevent tooth decay and cavities from forming in your mouth. Call Dentist3 today to get the fillings done to treat all the cavities before it affects the dentin. 🦷🤩

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

tampalan-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

17.08.21

Gigi berlubang bukan je boleh cacatkan penampilan kita, tapi boleh buatkan nafas berbau & jika biarkan lama lagi, lubang akan jadi makin besar, rasa sakit pun akan bertambah teruk🦷

Tampalan ada banyak jenis, tapi yang paling disukai patient ialah tampalan warna gigi (white composite filling) sebab warnanya yang menyerupai gigi jadi lebih cantik & kemas😌

Dari segi ketahanan pun tampalan warna gigi ni memang bagus & tahan lama👍🏻

Jangan biarkan gigi yang berlubang terlalu lama tanpa dirawat, kalau terlambat mungkin gigi tak dapat diselamatkan dah😖

Dentist3 gunakan produk berkualiti tapi harga rawatan kami memang rendah je.
Jadi jangan fikir lama, cepat datang & dapatkan rawatan untuk gigi anda sekarang! 👌🏻😎

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com

 

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #jeram #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi



dental-fillings_copy.jpg

Payment Methods

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

16.08.21

We Accept All the Following Payment Methods at your Convenience. 

Maybank 0% interest instalment is also available for selected treatments* 

If Needed, we also do accept bank transfers & cheques too ! :)

 

*T&C Applied

 

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #dentist3 #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



payment-methods-dentist3-malay.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

15.08.21

Masalah gigi macam gigi tak tersusun, jarang & jongang boleh buatkan kita jadi malu & tak yakin dengan diri sendiri🙁

Ada banyak cara untuk luruskan kedudukan gigi selain dari guna pendakap gigi besi (metal braces) antaranya clear aligners atau surgeri🤔
Tapi ramai yang pilih untuk gunakan braces biasa. Ni disebabkan braces jenis ni memang rawatan yang biasa kita lihat & harganya yang jauh lebih murah berbanding kaedah lain + keberkesanan pun tinggi👍🏻😙

Dentist3 ada sediakan rawatan braces ni dengan harga mampu milik & harga tu termasuk xray juga!🤩

Kenapa perlu malu kalau kita boleh cantikkan senyuman dengan braces. Jom hubungi kami sekarang untuk dapatkan konsultasi dengan Dr tentang rawatan braces! 👌🏻❤💙

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



braces_copy_6.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

14.08.21

Removing impacted tooth is as important as removing wisdom teeth before starting orthodontic treatment. 🧐

Why impacted tooth need to be removed ? 🤔
🦷To avoid lapse in treatment
🦷Causing less spacing for other teeth to move
🦷Might cause problem to adjacent teeth
🦷Might get decayed and causing pain, swelling sooner or later.

Removing impacted tooth are recommended for best and ideal results as it provides the spacing for the other teeth to move for better alignment. 🤩

Dentist3 is doing surgical removal of impacted teeth with reasonable price. Call us today for more info 📞📱

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



impacted-tooth_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

13.08.21

Pendakap gigi (braces) conventional memang selalu kita tengok orang gunakan, terutamanya remaja.
Tapi sebenarnya takde masalah pun jika orang yang dah lebih berumur untuk pakai braces ni😙

Tujuan utama braces ialah untuk luruskan kedudukan gigi & baiki masalah macam gigi berlapis, jarang & jongang🦷
Jadi kalau memang kita ada masalah tu, tak kira umur, boleh datang untuk konsultasi dengan Dr kita dulu😎

Ada banyak sebenarnya kelebihan kalau kita pakai braces ni, antaranya dapat elakkan penyakit gusi & gigi rosak, sebab bila gigi tersusun, nak gosok pun jadi lebih senang & bersih. Selain tu, dapat tingkatkan keyakinan kita untuk senyum jugak!👍🏻❤

Sekarang Dentist3 ada buat promosi untuk braces, harga berpatutan & deposit yang rendah! Jom dapatkan konsultasi dari Dr kami👌🏻☺️

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



braces-222_copy_2.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

13.08.21

Pernah tak bila gosok gigi je, akan ada darah keluar? Tu maksudnya gusi kita tak sihat & perlukan rawatan segera sebelum jadi lebih teruk😉

Dengan rawatan cuci gigi (scaling) kita dapat cegah daripada terjadinya masalah gusi yang kronik.
Karang gigi akan menyebabkan pengumpulan bakteria di sekeliling gigi. Kesannya, gusi akan mula surut & jadi tak sihat sampai gigi akan goyang satu persatu😱
Dengan rawatan yg simple mcm scaling pun kita dah dpt elakkan masalah ni dari terjadi🤔

Selain tu, untuk gigi yang dah berlubang, kita boleh rawat dengan rawatan tampalan.
Dr akan bersihkan kaviti di gigi yang dah berlubang ni & tampal dengan tampalan warna gigi🦷
Rawatan ni dapat selamatkan gigi kita dari jadi lebih teruk & mengembalikan fungsi gigi seperti asal❤⭐

Dentist3 beroperasi setiap hari kecuali jumaat, jadi boleh hubungi kami bila2 je untuk set kan appointment anda! 👌🏻🥳

 

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



tampalan-cuci-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

12.08.21

Pernah tak bila makan je rasa makanan tersangkut dicelah gigi, atau nafas berbau walaupun kerap berus gigi.
Tu mungkin disebabkan oleh gigi yang berlubang.
Gigi berlubang akan jadi tempat pembiakan bakteria, kalau tak dirawat dari awal, gigi akan jadi lebih teruk & berjangkit ke gigi yang lain pula😖

Tampalan ada beberapa jenis, yang paling kerap digunakan ialah composite filling (tampalan warna gigi).
Jenis ni lebih sesuai digunakan sebab lebih bernilai aestetik (warna tampalan sama dengan warna gigi) & cantik😎👍🏻

Dentist3 ada sediakan servis tampalan warna gigi dengan harga yang berpatutan & gunakan bahan dengan kualiti tinggi. Jadi tampalan pun tahan lebih lama🧡❤

Jangan tunggu smpi gigi berlubang terlalu besar sebab masa tu mungkin gigi dah tak boleh ditampal lagi & terpaksa cabut.
Hubungi kami cepat untuk book slot anda! 👌🏻

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

fillings.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

11.08.21

Impacted wisdom teeth can contribute to many oral problems if its not removed. The best time to remove wisdom teeth is in early teen when the roots are not fully formed which makes the removal easier. ☺️

Wisdom teeth extraction usually requires minor oral surgery. Removing wisdom teeth also helps to prevent the other teeth from infection especially when it grows impacted. 🧐🦷

Impacted wisdom teeth also can cause accumulation of bacteria due to food stuck and hard to clean due to its position far at the back of the mouth. 🤔

No fear, minor oral surgery is now a common procedure. Call us today to know more about wisdom teeth removal. 🤩🦷

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos-9.jpg