Quality & Affordable Dentistry in Malaysia

Viewing posts categorised under: Blog

Laser Dental Treatments in Selangor, Malaysia – Biolaseยฎ U.S.A

Posted by dentist3 in announcements / dental clinic news, Blog, Dental Articles, Uncategorized | 0 comments

 

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

11.10.22

Hi pemakai braces! ๐Ÿคฉ
Pernah tak korang punya bracket tercabut? saya yakin mesti ramai ada isu ni kan๐Ÿ’๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
Normal ke? Actually, tak normal sebab masa pemasangan bracket tu, ia dah digam dgn kuat menggunakan equipment yang khas๐Ÿ‘๐Ÿป
Tapi tak pelik pun, benda ni tak bahaya & takde impak pun pada progress rawatan, asalkan kita lekat semula bracket tu๐ŸŒธ

So, kenapa boleh jadi macam tu?๐Ÿค”

Mostly kes tercabut bracket ni sebab cara kita mengunyah makanan tu tak betul. Antaranya terlalu kasar, cepat, gopoh & gigit makanan yang terlalu keras atau chewy๐Ÿฟ๐Ÿฆด

So next time bracket korg tercabut, jgn panik, simpan je bracket tu, nanti dr akan pasang kan balik ye๐Ÿ˜™๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj

ย 



whatsapp_image_2021-10-10_at_14.19.22.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

10.10.22

Braces . Pendakap Gigi . Ortho ็ป‘็‰™ :


Apa Itu Pendakap Gigi (Braces)
Pendakap gigi berfungsi :

โœ… Mengembalikan fungsi dan peranan setiap gigi yang tidak tersusun, jarang atau kedudukan jauh dari deretan gigi ke susunan yang sempurna.

โœ… Membantu mengembalikan keyakinan diri dengan memberikan deretan gigi yang tersusun rapi.

โœ… Mengekalkan atau membetulkan jarak antara gigi yang telah dicabut atau kekurangan gigi (anodontia).

โœ… Membantu mendapatkan gigitan yang baik dan berfungsi.

โ€ผ๏ธ Dapatkan khidmat nasihat dengan doktor gigi bertauliah.


#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

whatsapp_image_2021-10-10_at_14.19.22.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

09.10.22

What are Braces ?

Teeth braces are devices used in orthodontics and dentistry to align, straighten, and position your teeth to improve dental health, oral aesthetics and any biting or teeth alignment problems.

For how long do you need to wear braces for? On average, it takes about 24 months to complete an orthodontic treatment.

Some patients require less than 12 months, while some require over 3 years of treatment. It hugely depends on how complex your teeth condition is, and the type of braces you have.

๐Ÿ’ฌ Diseases and Conditions
โ€“ Crooked Teeth
โ€“ Uneven Teeth
โ€“ Overbite
โ€“ Underbite
โ€“ Biting Problems

Klinik Gigi Dentist3โ„ข๏ธ Uses high quality braces imported from Italy. Premium services at Affordable Prices !

Call us Today !


๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

whatsapp_image_2021-10-10_at_14.19.21.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

07.10.22

Dengan teknologi canggih di zaman sekarang ni, macam2 yang boleh kita buat termasuk lah betulkan semula kedudukan gigi yang tak rapi๐Ÿ˜™

Ada banyak cara yang boleh di pilih tapi yang paling dapat sambutan ialah pendakap gigi besi (metal braces) ๐Ÿฆท

Kenapa?๐Ÿค”
โญlebih murah berbanding kebanyakan cara lain
โญEfisyen. Braces boleh digunakan untuk kebanyakan masalah gigi termasuk crowding & gigi berlapis.
โญTrend. Sekarang pemakaian braces dianggap in trend juga๐Ÿ˜Ž

Ada banyak lagi kelebihan rawatan braces ni.
Tentang kos pun dah tak perlu risau sebab Dentist3 ada sediakan rawatan braces ni dengan harga berpatutan & deposit rendah. Malah bayaran bulanan pun murah je! ๐ŸŒบ

Jangan biarkan gigi tak tersusun tu buatkan kita jadi kurang yakin, jom consult dengan Dr kami dulu! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ’•

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj

ย 



whatsapp_image_2021-10-10_at_14.19.20.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

05.10.22

Susah la nak gosok gigi lepas pakai braces sebab ada wayar๐Ÿ˜Ÿ

Tak susah pun sebenarnya!
Sebab lepas je siap pemasangan braces, kami akan bagi interdental brush๐Ÿ˜Ž
Iaitu sejenis berus gigi kecil yg boleh masuk ke celah2 wayar utk bersihkan bahagian yg tak dpt dicapai oleh berus gigi biasa๐Ÿชฅ

Kalau saya rasa tak selesa sebab bracket asyik terkena gusi mcm mana?
Itu pun jgn risau, selain interdental brush, kami akan bekalkan patients dgn beeswax yg boleh dilekatkan pada mana2 tempat yg korg rasa mcm tercucuk tuโœŒ๐Ÿป

Semua ni dah termasuk sekali dlm pakej braces tau, bestnya! ๐Ÿฅณโœจ

Apa lagi, jom hubungi kami utk book slot sekarang! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐ŸŒธ

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj

ย 



whatsapp_image_2021-10-10_at_14.19.19-2.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

05.10.22

๐Ÿค” Apa fungsi sebenar pendakap gigi (braces) ?

๐Ÿ’กBraces ialah Antara cara paling berkesan utk meluruskan susunan gigi kita. Gigi yg tersusun memastikan proses membersihkan gigi jadi lebih mudah. Penampilan kita pun akan nampak lebih bagus.

๐Ÿค” Macam mana cara braces berfungsi?

๐Ÿ’กBraces berfungsi dgn cara menggerakkan gigi menggunakan wayar & brackets besi yg akan di servis setiap bulan. Jadi korg kena rajin dtg setiap bulan ye!

๐Ÿค” Wajib ke cabut gigi kalau nak pakai braces?

๐Ÿ’กTak semestinya. Dr akan cek gigi korg, bergantung pada masalah gigi, result yg korg nak dapatkan & xray gigi, dr akan bgtau samada kes korg perlukan cabutan atau tak.

๐Ÿค” Sakit ke bila pakai braces ni?

๐Ÿ’กPada seminggu pertama, mungkin akan rasa tekanan sikit yg disebabkan pergerakan pada gigi, tapi lepas tu korg akan mula biasa & tak rasa sakit dah.

Jadi apa tunggu lagi? Cepat dapatkan harga promosi braces kami sekarang! ๐Ÿฅณ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-10_at_14.19.19.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

04.10.22

Promosi braces kami dah bermula lagi, cepat datang utk book harga promosi anda sekarang!!
Cuma RM4xxx je dgn deposit serendah RM8xx murahnya!! ๐Ÿคฉ

Gigi saya berlapis teruk, boleh ke braces settle masalah ni?
Dah tentu! Mungkin masa rawatan akan lama sikit berbanding kes yg lebih simple, tapi takde masalah utk luruskan gigi korg tu๐Ÿ˜Ž

Ramai yg pilih utk gunakan braces jenis conventional ni sebab selain murah, ia seiring dgn trend sekarang jugak!
Boleh bergaya sambil dapatkan senyuman idaman, bestnya! โค๏ธ๐Ÿฅณ

Braces ni bukan utk cantik je tau, sebab gigi yg lurus & tersusun memudahkan kita utk berus gigi dgn lebih efisyen, cantik tu kira bonus lah๐Ÿ˜‰๐Ÿฆท

Jangan tunggu lagi, cepat grab harga promosi kami sekarang!
Hubungi Dentist3 utk maklumat lanjut ye๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐ŸŒน

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj

ย 



whatsapp_image_2021-10-10_at_20.54.46.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

03.10.22

Pendakap gigi (braces) memang biasa kita dengar & tengok orang pakai kan?๐Ÿ˜Œ

Fungsi utama braces ialah untuk luruskan kedudukan gigi. Untuk braces conventional yang gunakan getah berwarna warni, memang menarik minat ramai untuk gunakan braces jenis ni sebab nampak lebih cantik & styleโœจ๐ŸŒธ

Gigi berlapis, jarang, tak tersusun & banyak lagi masalah gigi boleh dibaiki dengan braces๐Ÿฆท
Selain nampak kurang menarik, gigi yang tak tersusun boleh buatkan proses memberus gigi jadi lebih sukar, hasilnya nanti gigi kotor & cepat rosak๐Ÿ˜–

Ramai yang rasa braces mahal, tapi sebenarnya harga braces akan dibahagi ikut bulanan, tambahan pula Dentist3 sekarang ada buat promosi harga braces + deposit yang rendah, jadi memang sangat berpatutan & mampu milik harga braces kami๐Ÿคฉ

Senyuman yang cantik boleh naikkan keyakinan diri. Hubungi kami sekarang untuk dapatkan lebih maklumat tentang braces! ๐Ÿ“ž๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

ย 

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpjย 



braces-6th-sept-2020.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

02.10.22

Tampalan gigi berfungsi untuk merawat gigi yang dah berlubang, selalunya disebabkan oleh kaviti๐Ÿฆท
Tapi ada beberapa jenis tampalan sebenarnya & yang paling kerap digunakan ialah tampalan warna gigi (composite filling)๐Ÿค”

Zaman sekarang ni semua pentingkan penampilan, jadi tampalan jenis ni memang paling sesuai sebab ianya lebih bersifat aestetik (warna tampalan sama dengan gigi)๐Ÿ˜Ž

Gigi yang dah berlubang ni kalau dibiarkan lama tanpa dirawat akan jadi makin teruk & mungkin akan ada jangkitan.
Bila dah teruk macam ni selalunya dah tak boleh dirawat dengan tampalan lagi & terpaksa dicabut je๐Ÿ˜ฑ

Dentist3 tawarkan harga yang sangat berpatutan untuk rawatan tampalan, produk kami pun berkualiti tinggi jadi memang tampalan akan tahan lama๐Ÿ˜‰โค

Cepat hubungi kami kalau dapati gigi dah mula berlubang. Jom selamatkan gigi kita dengan Dentist3! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐ŸŒธ

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-06_at_15.56.47.jpeg

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)