fbpx
Viewing posts categorised under: Blog

Broken Tooth

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

27.08.21

Patient came to see us because he broke his tooth and did not want to extract it out.
No problem! Root canal treatment was done to save the tooth and composite restoration was done to make his tooth look new again.
Now he’s happy and able to smile widely without any cabutan gigi.

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

filling.jpg

White Fillings

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

27.08.21

We had a patient have some cavities on his front tooth which made him less confident on his smile. 😬

Patient came for an initial consultation in dentist3 To Solve The Problem. After checked, Dr advised him to do a Anterior Composit filling. 👌🏻

We have done a Anterior composite filling To provide A Better Smile For Patient and match his tooth colour to fill up the cavity. 🦷

After Treatment patient is happy and satisfied with Our Service bcoz it make the patient smile With More confiden. 🤩

Thanks For Chosing Dentist 3 😉☺

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #jeram #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi

--------------
Website : https://dentist3.com 

jaron2.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

26.08.21

Memang biasa di Malaysia ni ramai yang tak tahu berapa kerap kita perlu menjalani pemeriksaan pergigian🦷

Adakah anda tahu sekerap mana anda patut berjumpa dengan doktor gigi?🤔

Sangat penting untuk melakukan pemeriksaan gigi tak kira la anda ada masalah pergigian atau tak🌼

Kebiasaannya, masalah pada gigi hanya menyebabkan rasa sakit bila dah sampai ke tahap kronik. Ni termasuklah kaviti & penyakit gusi😱

Mencegah lebih baik daripada mengubati. Dengan melakukan pemeriksaan gigi akan membolehkan doktor gigi merawat keadaan mulut dari awal lagi untuk mencegah kerosakan dari jadi makin teruk👍🏻😉

Dentist3 ada sediakan perkhidmatan pemeriksaan gigi untuk dewasa & kanak-kanak, jadi jom dapatkan pemeriksaan pergigian tahunan anda sekarang!👌🏻❤

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

check-up.jpg

Invisalign™

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

25.08.21

Get Your Best Smile Today ! 

Invisalign® Malaysia . Clear Aligner . Invisible Braces . 隐形牙套 

Move forward in life with a NEWER, Better smile
Special Introductory Invisalign Package (or Instalment Packages) Available Now !
Call or WhatsApp Us to Find Out More …

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

 



88048938_3004374042915564_513234066292604928_o.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

24.08.21

Gigi susu walaupun sementara je & akan diganti dengan gigi kekal, tapi masih perlu dijaga.
Bila gigi kekal mula tumbuh, gigi susu akan goyang & perlu dicabut supaya ada ruang untuk gigi kekal tumbuh😙

Ada beberapa sebab kenapa gigi susu perlu dicabut segera🤔

Antaranya jika ibu bapa mendapati gusi anak memutih & rasa tajam bila sentuh, ni maksudnya gigi kekal dah mula keluar.
Masa ni adalah lebih baik untuk bawa anak berjumpa dr gigi. Dr akan tentukan perlu cabut gigi atau tak.
Ini supaya gigi kekal boleh tumbuh dengan baik, rapi dan sempurna👍🏻😎

Selain tu, kalau gigi anak dah berlubang teruk, dr akan sarankan untuk cabut sebab karies pada gigi boleh mengakibatkan kerosakkan saraf gigi & memberi kesan kepada pertumbuhan gigi kekal anak kita nanti🦷❤️

Dr kami rawat pesakit kanak-kanak dengan lembut & akan pastikan mereka rasa seronok & tak takut untuk datang ke klinik gigi🌸
Jadi ibu bapa tak perlu risau & boleh hubungi kami sekarang jika gigi anak dah mula goyang👌🏻⭐

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

 



kids-extraction_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

23.08.21

Klinik Gigi Dentist3™ Adalah Panel Untuk HealthMetrics ! 
Jom Dapatkan Rawatan Gigi Di Dentist3 ~

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

 



healthmetrics.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

22.08.21

Invisalign™ Malaysia Patient's Info Pack 

Our Affordable Package : http://bit.ly/3cDjhSv 

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH


infopack.jpeg

infopack_2.jpeg

infopack_3.jpeg

infopack_4.jpeg

infopack_5.jpeg

infopack_6.jpeg

infopack_7.jpeg

infopack_8.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

21.08.21

Clear Aligners ni salah satu cara yang boleh kita guna untuk luruskan kedudukan gigi.
Fungsinya sama macam braces, tapi clear aligners ni tak gunakan bracket & wire besi😙

Walaupun fungsinya sama, tapi clear aligners ada banyak kelebihan dibandingkan dengan braces👍🏻❣️

Antaranya ialah boleh dibuka setiap kali makan, jadi kebersihan lebih terjamin & nak makan pun senang🤩
Selain tu, disebabkan clear aligners ni lutsinar, jadi penampilan pun tak terjejas💫😌

Terutamanya untuk golongan yang selalu sibuk, memang clear aligners ni sesuai sangat!🧡

Dentist3 ada sediakan servis clear aligners ni. Jadi hubungi kami untuk maklumat lebih lanjut! 👌🏻📞

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



clear-aligner-progress.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

20.08.21

Karang gigi ni terbentuk disebabkan oleh bakteria yang berkumpul pada gigi & akhirnya akan jadi punca masalah gusi serta gigi mula goyang satu persatu kalau kita lambat dapatkan rawatan untuk buang karang gigi ni😱🦷

Antara tanda kita dah perlu jumpa Dr gigi ialah bila gusi berdarah masa gosok gigi & mulut pun berbau🤔

Scaling ialah rawatan yang akan kita gunakan untuk bersihkan karang gigi ni dari terus melekat & merosakkan gigi.
Rawatan ni bukan je simple, tapi ambil masa yang singkat untuk siap, jadi walaupun sibuk takde masalah untuk buat scaling dua kali setahun😉

Dentist3 ada sediakan rawatan scaling ni dengan harga rendah, jadi tak perlu la risau.
Boleh hubungi kami melalui whatsapp atau call untuk book kan appointment anda sekarang! 👌🏻❤

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

cuci-gigi_copy.jpg

பற்களைக் காணாமல் போவதற்கு

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

20.08.21

[Picture and Post Prepared Before March 2020]

காணாமல் போன பற்களை பல வழிகளில் மாற்றலாம், எல்லாவற்றிலும் மிகவும் பொதுவானது மற்றும் மலிவு விலை பல் துலக்குதல் ஆகும்

பற்களைக் காணாமல் போவதற்கு மாற்றாக பல்வகை உள்ளது, அவை வெளியே எடுத்து மீண்டும் வாய்க்குள் வைக்கப்பட வேண்டும். பலர் அதன் மலிவான விலையில் பற்களைத் தேர்ந்தெடுத்தனர், அதை கவனித்துக்கொள்வது எளிதானது

நெகிழ்வான மற்றும் அக்ரிலிக் போன்ற சில வகையான பல்வகைகள் உள்ளன.
அக்ரிலிக் பல்வகை மிகவும் பொதுவான வகை மற்றும் நோயாளி முழு வாய் பல் துலக்க விரும்பினால் மிகவும் பொருத்தமானது.
நோயாளி ஒரு சில அலகுகளை செய்ய விரும்பினால், அதன் நெகிழ்வுத்தன்மை காரணமாக மிகவும் வசதியாகவும் நீடித்ததாகவும் இருந்தால் நெகிழ்வான பல்வகை மிகவும் பொருத்தமானது

இப்போதெல்லாம் பல்வகை என்பது ஒரு ஆடம்பரமல்ல, ஆனால் குறிப்பாக மூப்பருக்கு ஒரு தேவை, அதனால் அவர்கள் உணவை அனுபவித்து, தங்களை அதிக நம்பிக்கையுடன் உணர முடியும்! 🤗

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



ngo-dental.jpg