Quality & Affordable Dentistry in Malaysia

Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

30.05.22

Gigi bongsu ketiga boleh menyebabkan masalah gusi yang teruk sehingga bengkak dan sakit Sangat๐Ÿฆท


Tak semua orang akan alami rasa sakit yang sama, bergantung pada kedudukan gigi bongsu.
Kalau kedudukan nya terlalu dekat & menyerong ke arah gigi sebelah, kemungkinan untuk gigi sebelah jadi rosak pun tinggi๐Ÿ˜ฑ

Sebab Itulah,Kita cadangkan cabut Gigi Bongsu Ini sebelum dia akan rasa Sakit๐Ÿ™‚

Hubungi Dentist3 ,Kalau anda Menghadapi masalah Yang Sam's.Dentist3 Bersedia Untuk selesaikan Masalah Gigi Bongsu dengan Senang Dan Cepat ๐Ÿ‘

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos5.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

29.05.22

Biasanya rawatan akar dibuat untuk gigi yang rosak dan terkena jangkitan sehingga ke saraf, dan tak boleh diselamatkan dengan tampalan biasa.

Jika gigi dah rosak teruk dan kita tak dapatkan rawatan akar dengan cepat, jangkitan tu mungkin akan merebak ke gigi lain pula๐Ÿ˜–

Dalam rawatan akar, saraf gigi yang dijangkiti akan dibuang dan bahagian dalam gigi akan dibersihkan dan ditampal semula๐Ÿฆท
Ada 3 langkah untuk siapkan rawatan akar, jadi patient kena datang je klinik 2-3 kali untuk rawatan ni.

Dengan rawatan akar, kita dapat selamatkan gigi supaya tak perlu terus dicabut๐Ÿ‘๐Ÿป
Sebab gigi yang dah dibuat rawatan akar masih berfungsi seperti biasa, dan dapat jimat kos gigi palsu juga! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Dentist3 menyediakan perkhidmatan rawatan akar dengan harga yang berpatutan. Hubungi kami untuk set appointment sekarang! ๐Ÿ“ž

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

rawatan-akar-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

28.05.22

Mr A membawa anak lelaki nya ke Dentist3 untuk membuat pemeriksaan gigi. โญ๏ธ


Melihat gigi pertama bayi merupakan saat yg menggembirakan. Namun untuk menjaga giginya itu perlu dilakukan sejak kecil lagi.


Apabila gigi susu tumbuh, jangan hairan jika anak anda menunjukkan perubahan sikap. Antara perubahan sikap atau reaksi yg biasa terjadi:gatal gusi, gusi sakit, demam, kurang makan.


Sekali sekala bawa dia ke klinik Dentist3โ„ข berjumpa doktor gigi. Doktor akan memberikan nasihat yg betul bagaimana untuk menjaga gigi pertama.


Jangan lupa bahawa bayi dan kanak-kanak gemar meniru gelagat ibu bapa. Jadikan proses pembersihan gigi satu aktiviti yg dibuat bersama. ๐Ÿ‘๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



check-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

27.05.22

[Teeth Whitening]
Gigi kuning akan membuatkan diri kita rasa kurang keyakinan diri. Betul??


Paling teruk gigi kuning adalah petanda yang kesihatan gigi anda berada dalam keadaan yang teruk di mana anda berisiko mendapat berbagai penyakit..


Dapatkan whitening yang terbukti berkesan memutihkan gigi. Anda tidak perlu lagi malu untuk senyum dihadapan orang ramai.
Senyuman yang manis dan penuh yakin dengan gigi yg putih berseri.

Jom putihkan gigi di Klinik Pergigian Dentist3โ„ข !

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



professional-dental-whitening.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

25.05.22

A gentleman came in for a dental check up to fix his long standing broken front teeth. He has not been smiling happily ever since the teeth broken after a traumatic fall. ๐Ÿ˜” By doing white composite fillings, Dentist3 has given him a better and confident smile ๐Ÿ‘๐Ÿปโญ

White composite fillings to fix broken teeth can be done in one visit. Using high quality composites with multiple choices of shades, we are able to match the fillings with the teeth so that it look natural. Here's the result of white composite fillings on 4 units upper front teeth done by our lovely dentist โ™ฅ๏ธ๐Ÿ‘๐Ÿปโญ

Find us now for confident smile ! ๐Ÿคฉ

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

dental-fillings.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

25.05.22

Jambatan Gigi (Dental Bridge) Adalah Salah Satu Cara untuk gantikan Gigi yang sudah hilang. ๐Ÿ‘๐Ÿป

Benefit jambatan gigi ialah tidak seperti gigi palsu yang perlu dikeluarkan setiap kali selepas makan , jambatan gigi tidak perlu dikeluarkan oleh patient lagi selepas dipasang oleh Dr. โญ๏ธ

Jambatan gigi juga boleh dipilih daripada 2 jenis material , iaitu PFM (porcelain-fused-metal) ; satu lapisan alloy dengan porcelain warna gigi ataupun Zirconia (bahan berlian buatan manusia) .ย 

Biasanya Rawatan Jambatan gigi ni perlu 2 kali visit ke klinik gigi , visit pertama adalah untuk "prep" gigi dan ambil acuan dan selepas lebih kurang 10 hari, customer boleh datang balik untuk visit kedua , iaitu pemasangan jambatan gigi tersebut .

Di Klinik gigi Dentist3โ„ข, kita sediakan rawatan jambatan gigi yang berkualiti dan juga harga berpatutan . ๐Ÿ‘Œ๐ŸปAnda boleh whatsapp atau call klinik kita untuk tahu lebih lanjut!ย 

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



jambatan-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

24.05.22

Gigi yang cantik & tersusun memang jadi idaman semua orang.
Terutamanya kalau kita ada masalah gigi jarang, tak sekata & jongang, mesti kita rasa kurang yakin untuk senyum kan๐Ÿ˜Š

Tapi tak perlu risau sebab teknologi sekarang ada macam2 cara yang boleh betulkan kedudukan gigi, antaranya ialah braces (pendakap gigi)๐Ÿ˜Ž
Braces ialah yang paling selalu digunakan sebab harganya murah & boleh betulkan hampir semua masalah gigi๐Ÿฆท

Bukan untuk cantik je, gigi yang tersusun buatkan kita lebih senang nak besihkan celah2 gigi supaya sisa makanan & kotoran tak cepat melekat pada gigi๐Ÿค”

Dentist3 sekarang ada promosi untuk braces conventional dengan harga yang rendah & mampu milik. Bahan yang kita gunakan pun berkualiti tinggi, jadi sekarang semua orang mampu untuk dapatkan senyuman yang cantik & tersusun rapi!๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜Œ

Hubungi Dentist3 sekarang untuk dapatkan maklumat lanjut tentang braces kita๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

braces-treatment_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

23.05.22

Gigi bongsu (wisdom tooth) ni tak semua orang ada. Kadang2 kita tak perasan pun gigi bongsu ni dah tumbuh sebab ada orang yang gigi bongsunya tumbuh dalam gusi & tak keluar (impacted wisdom tooth)๐Ÿฆท

Sebenarnya lagi bagus untuk kita cabut gigi bongsu ni sebab kalau ia tumbuh senget atau keluar separuh je, kemungkinan untuk rasa sakit tu tinggi, malah sampai bengkak & tak boleh buka mulut๐Ÿ˜–

Tapi untuk cabut gigi bongsu ni kena buat pembedahan kecil (minor oral surgery). Pembedahan jenis ni dah selalu dibuat di Malaysia, jadi tak perlu rasa risau, prosedur ni memang selamat & simple je๐Ÿ˜Ž

Dentist3 ada buat promosi harga untuk cabutan gigi bongsu sekarang, hubungi kami untuk maklumat lebih lanjut! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ“ž

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos-22-june.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

22.05.22

Patient telah datang ke klinik kami untuk mendapatkan konsultasi tentang gigi bongsu. Selepas mendengar nasihat doktor tentang kesan menyimpan gigi bongsu,patient bersetuju untuk menjalankan rawatan MOS (minor oral surgery).

Selepas mengambil xray, kami memulakan rawatan MOS keatas patient dan rawatan pembuangan gigi bongsu itu berjaya dilakukan oleh doktor kami tanpa berlakunya sebarang komplikasi. ๐Ÿคฉ

Kini patient tidak risau tentang kemungkinan sakit yang akan diakibatkan kan oleh gigi bongsu itu lagi.

Terima kasih kepada patient kerana memilih klinik kami sebagai pilihan pertama andaโญโญโญ. Kami akan berikan rawatan yang terbaik sepanjang perjalanan anda bersama
kami ๐Ÿ˜Šโญ.

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos-22-june_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

21.05.22

We appreciate your good testimonial for our dental practice & will always try our best to serve you well .. ๐Ÿ‘๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



review-3.jpg

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)