Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Titanium Dental Implants:  种牙 . Dental “Tooth” Implants Malaysia – Tanam Gigi Malaysia

DENTIUM & OSSTEM™Dental (tooth) Implant brand being used in Dentist3™ Dental Clinics

Dental implants are designed to replace your lost tooth without adjusting your existing teeth
Dentist3™ Clinics are using quality OSSTEM Dental Implants imported from Korea

Careline : +60132348421
WhatsApp : https://linktr.ee/dentist3

 

#dentalimplant #dentalimplantmalaysia #tanamgigi



dental-implant-malaysia-1.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

28.12.21

Teeth Implant is a titanium screw that is used to replace the missing tooth🦷

Similar to bridge & denture, Implant can be used to replace one or more missing teeth, however it is the most stable & looks more natural👍🏻🌸

Eventhough it is more expensive compared to denture or bridge, but it is totally worth it since it will last longer🤩❤️

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



dental-implant-malaysia-2.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

27.12.21

Teeth Implant is a titanium screw that is used to replace the missing tooth🦷

Similar to bridge & denture, Implant can be used to replace one or more missing teeth, however it is the most stable & looks more natural👍🏻🌸

Eventhough it is more expensive compared to denture or bridge, but it is totally worth it since it will last longer🤩❤️

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



dental-implant-malaysia-1.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

08.12.21

Conventional metal braces are the most common type of braces, especially amongst the youngsters😁
It is functioning as a tool to straighten your teeth, and the colourful elastic rubber makes it looks pretty! 🤩

We start with taking an xray, study model and a photograph, all included in one price! 😙
For extraction, depends on the individual, some may need it, some may not🦷

That is why it is important to come and have an initial consultation with our dr to discuss the best solution for your condition✌🏻

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



whatsapp_image_2021-12-06_at_10.37.05.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Nampak kan perbezaan sebelum braces & selepas braces? Haa nampak kan? 🤭 Kita panggil Bentuk gigi patient ni sebagai UNDERBITES 😥 . Tak semua orang ada bentuk gigi seperti ini, Underbites biasanya disebabkan oleh genetik keluarga dan bukannya dari faktor luaran 🦷

Jadi, kalau korang berminat untuk pemakaian & pertanyaan tentang braces, boleh call & wassap saja klinik Kami dan set appointment untuk dr cek gigi korang yaa 🦷🪥

✅ Conventional braces serendah rm4***
✅ Dr yang sangat berpengalaman 👨‍⚕️
✅ Paling penting tak sakit pun tau 😬
✅ Result yang memuaskan hati 😻

👌🏼#dentist3

Website : https://dentist3.com 
[SHARE / TAG] & FOLLOW
#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi
#klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam
#sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes
#bandartasikputeri #sekinchan #tanjung karang
#bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile
#bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces
#cucigigi #petalingjaya #PJdentist
#petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya
#dentalclinicpj

whatsapp_image_2021-11-30_at_11.15.18.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Pernah tak bila gosok gigi je, akan ada darah keluar? Tu maksudnya gusi kita tak sihat & perlukan rawatan segera sebelum jadi lebih teruk😉

Dengan rawatan cuci gigi (scaling) kita dapat cegah daripada terjadinya masalah gusi yang kronik🦷

Karang gigi akan menyebabkan pengumpulan bakteria di sekeliling simple mcm scaling pun kita dah dpt elakkan masalah ni dari terjadi😎

Dr sarankan utk kita cuci gigi sekurangnya sekali setahun supaya gigi kekal bersih & gusi sihat.
Dentist3 pun tawarkan harga rendah je utk rawatan cuci gigi ni tau! 🌸

Dentist3 beroperasi setiap hari kecuali jumaat, jadi boleh hubungi kami bila2 je untuk set kan appointment anda! 👌🏻❤️

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-10_at_13.52.06-2.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Saya pakai braces kat klinik lain tp atas sebab tertentu, saya nak sambung treatment di Dentist3. Boleh ke? 😣👉🏻👈🏻

Bolehh! Tapi Dr perlu cek dulu kenapa korg decide utk tukar klinik, lepas tu sesuai utk teruskan atau perlu pasang braces baru🤔

Sama je proses nya, cuma Dr perlu bukak bracket lama, cuci kesan tampalan, lepas tu boleh teruskan rawatan braces mcm biasa😎

Rawatan braces kat Dentist3 ni bukan je murah, tp Dr pun berpengalaman, jadi tak perlu risau la ye! 🤩👍🏻

Mcm mana nak book appointment? Call/whatsapp je Dentist3 utk dapatkan slot korg sekarang! 👌🏻🌸


—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-10_at_13.52.06.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

11.11.21

Nak sarung gigi yang lebih cantik? Zirconia crown lah jawapannya! 😍

Kalau gigi anda dah berubah warna jadi gelap, tandanya gigi tu dah mati sebab ada jangkitan bakteria. Selalu juga terjadi selepas rawatan akar dibuat.

Ada 2 pilihan:

1)Internal bleaching: Pemutihan sebatang gigi dari sebelah dalam gigi

2)Crown atau sarung gigi

Biasanya kami akan terus cadangkan sarung gigi sebab gigi yang sudah dibuat rawatan akar tidak sekukuh gigi asal . 😖

Dah pasang crown ni, tak payah risau dah.

Tahan lebih 10 tahun, warna pun kekal cantik tak berubah. 🦷✨

Jom hubungi kami di Dentist3 untuk buat temu janji rawatan 🙆🏻‍♀️

 

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com 

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-10_at_14.46.42.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

10.11.21

Yeayy ! Pembedahan gigi bongsu berjaya dilakukan ! 👏🏻✨

Ramai yang takut untuk cabut gigi bongsu sebab perlu jalani rawatan pembedahan. Tapi korang boleh tahan ke sakit gigi sampai rasa nak makan pun tak boleh ? 😖

Jangan risau. Selagi korang berjumpa doktor & ikut saranan nasihat doktor. Doktor akan beri yang terbaik untuk rawatan yang anda perlukan. Kita akan bagi ubat bius sebelum rawatan cabut. Kalau dah kebas. Mesti tak sakit dah 😍

Kita boleh pilih nak sakit sekejap atau sakit berulang kali. Mesti pilih sakit sekejap kan ? Apalagi. Jom ke dentist3 ! 🦷✨

 —————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-10_at_14.46.32-2.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Nak pakai braces kena cabut gigi ke Doktor? Ya, sekiranya perlu sahaja👍🏻

dalam sesetengah kes, cabutan gigi memang diperlukan untuk sediakan ruang dan kebiasaannya ialah gigi first premolar pada kiri dan kanan

Bila dah cukup ruang mudahlah nak tarik gigi depan ke belakang seperti kes gigi overbite/jongang

Mestilah kena datang klinik Dentist3 untuk periksa gigi dengan doktor dan consultation dulu sebelum memulakan rawatan 😉

Dapatkan temu janji untuk konsultasi bersama doktor gigi Dentist3 anda hari ini. Hubungi sekarang!

 

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com 

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-10_at_14.46.32.jpeg

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)