Quality & Affordable Dentistry in Malaysia

Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

19.06.22

Gigi terbenam ialah gigi yang biasanya tumbuh dalam gusi disebabkan tak cukup ruang untuk tumbuh dengan normal๐Ÿค”

Sekiranya gigi atau gusi terasa sakit atau membengkak, pembedahan kecil perlu dilakukan bagi membuang gigi yang terbenam ni๐Ÿฆท

Prosedurnya sama je macam cabutan gigi bongsu, pembedahan kecil perlu dibuat & jahitan yang akan dibuka selepas seminggu๐Ÿ˜—

Kebiasaannya cabutan untuk gigi terbenam ni akan dibuat untuk patients braces juga kalau mereka ada gigi yang terbenam didalam gusi, pembedahan ni perlu dilakukan sebelum pemakaian pendakap gigi untuk hasil yang optimum๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿคฉ

Dentist3 ada menyediakan servis rawatan pembedahan gigi terbenam dengan harga yang rendah!
Hubungi kami untuk dapatkan lebih maklumat tentang ni๐Ÿ‘Œ๐Ÿปโค

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH


impacted-premolar.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

18.06.22

Gigi bongsu ni ialah gigi yang tumbuh last sekali, sebab tulah kita panggil ia gigi bongsu๐Ÿฆท

Tak semua orang ada gigi bongsu ni, tapi kalau ada, memang kita sarankan untuk cabut & sebaiknya cabut dua2 atas dan bawah๐Ÿคฉ

Nampak macam menakutkan je nak buat cabutan gigi bongsu ni sebab perlukan pembedahan kecil untuk cabut kan?๐Ÿค”

Tapi akibat dari lambat cabut gigi ni sebenarnya lebih menakutkan lagi sebab ia boleh buat gigi kita yang lain rosak juga๐Ÿ˜ฑ

Sekarang ialah masa paling sesuai untuk anda cabut gigi bongsu sebab Dentist3 ada buat promosi untuk cabutan ni!
Cepat hubungi kami untuk maklumat lanjut okay! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ˜

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

wisdom-teeth-remova.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

17.06.22

Pernah tak rasa sakit disebabkan gigi bongsu? Kesukaran untuk makan & sakit berterusan memang akan jejaskan kualiti hidup kita kan๐Ÿ˜–

Sakit ke pembedahan gigi bongsu?
Tak perlu bimbang, ia cuma pembedahan kecil untuk potong sedikit bahagian tulang yang memegang gigi, supaya gigi bongsu akan ditarik keluar dengan mudah๐Ÿฆท

Sebelum pembedahan dimulakan, suntikan anesthesia akan diberi jadi masa pembedahan memang tak rasa apa-apa pun๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

Kemungkinan untuk gigi lain rosak adalah lebih tinggi jika gigi bongsu tak dicabut, jadi tak perlu tunggu hingga sakit sebenarnya๐Ÿ˜—

Jika anda risaukan kos, Dentist3 menyediakan khidmat pembedahan gigi bongsu dengan harga rendah je!๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Untuk maklumat lebih lanjut lagi, boleh hubungi kami dengan segera! ๐Ÿ“ž๐Ÿ’ซ

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

wisdom-tooth-surgery_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

15.06.22

Mr C sekeluarga datang untuk menemani anak perempuannya membuat pemeriksaan pendakap gigi (braces). Sungguh akrab & nampak mesra keluarga Mr C ini kan ? โญ๏ธโญ๏ธโญ๏ธ

Dr memuji anak perempuan Mr C kerana giginya bersih walaupun memakai pendakap gigi dan bracket yang dipasang pada bulan lepas langsung tidak tercabut ! โญ๏ธโญ๏ธโญ๏ธ

Setelah itu Dr juga telah menukar wayar & getah braces mengikut pilihan warna kegemarannya. Anak perempuannya gembira dengan warna getah baru dan bercadang bulan selanjutnya mahu pakai warna oren pula! ๐Ÿฆทโœจ


Kami warga Dentist3 sungguh senang & gembira dengan sikap ramah keluarga Mr C. Terima kasih kerana memilih Dentist3 ! ๐Ÿ˜†

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

whatsapp_image_2020-07-06_at_6.51.14_pm.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

15.06.22

Pendakap gigi/braces ialah alat yang digunakan bagi membetulkan kedudukan gigi๐Ÿ˜Š

Kedudukan gigi kita penting dalam memastikan fungsinya sempurna.
Dengan kedudukan gigi yang baik akan membantu untuk memudahkan proses pengunyahan makanan๐Ÿ˜
Selain tu, dapat memudahkan proses memberus gigi juga. Sebab gigi yang berlapis boleh menyebabkan kita berus gigi dengan tak sempurna.
Hal ini akan menyebabkan makanan akan terlekat di celah-celah gigi dan akan memberi kesan yang lain seperti karies gigi๐Ÿฆท

Jenis pendakap gigi ni paling banyak digunakan kerana kos yang lebih rendah berbanding dengan jenis pendakap gigi yang lain๐Ÿ˜™๐Ÿ‘๐Ÿป

Untuk metal braces, pesakit boleh pilih warna elastic band/getah yang dipasang pada pendakap gigi.
Jadi untuk golongan muda memang sesuai sangat sebab nampak ceria, cantik & bergaya je! ๐Ÿ˜Ž

Kini, kita boleh ratakan gigi sambil buatkan senyuman kita lebih menarik! ๐Ÿค—๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

Attachment

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Ms R is one of the regular patients at the Dentist3 Clinic and according to her doctor's recommendation for oral hygiene because she is worried that her teeth will be damaged.๐Ÿ’ฅ๐Ÿฆท๐Ÿฆท๐Ÿฆท

WE ARE DEDICATED๐Ÿคย to treating people, not just teeth. We take the time to get to know each one of our patients. We measure our success on the quality of the long term relationships we build with our patients and their families.โ™ฅ๏ธ

Thank you Ms R for trusting Dentist3. Keep your teeth healthy & cheerful.๐Ÿ‘

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

family-7.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Braces bukan je berfungsi untuk luruskan gigi supaya nampak cantik semata, tapi gigi yang tersusun buatkan kita senang nak jaga kebersihan mulut jugak๐Ÿฆท

Gigi yang tak tersusun, terutamanya gigi berlapis buatkan kita susah nak gosok di celah2 gigi, sampaikan gigi kotor & rosak sebab tak dapat bersihkan dengan betul๐Ÿค”

Bukan tu je, kadang2 masa makan pun gigi yang tak tersusun ni akan mengganggu kita & tak dapat nak nikmati makanan sepenuhnya kan?๐Ÿ˜–

Dentist3 faham semua masalah ni, sebab tu sekarang kami ada buat promosi untuk conventional braces dengan deposit yang rendah, supaya semua boleh dapatkan senyuman yang cantik& rasa yakin serta selesa!๐Ÿฅฐ

Nak tahu lebih lagj tentang promosi kami? Jom cepat hubungi Dentist3 & tempah slot anda๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

braces.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Thrive to the best providing five stars dental services is always been Dentist3 goals. To achieve this, we walk extra miles to serve our community. ๐Ÿคฉ

With comfy environment in our clinics, friendly staffs and highly experienced dentists, we provide the best, ethical and affordable dental treatments. โค๏ธ

We are grateful for all the supports receiving till today from all our patients. We will always give the best to our patients. ๐Ÿคฉ

Call/visit us today for affordable dental trearments. ๐Ÿ“ž๐Ÿ˜Š

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

family-2.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Patients are family too!
And just how we wants our family to be treated, that is exactly how we will do it in Dentist3โ˜บ๏ธโค

We will provide the best treatment with affordable price & ethical dental treatment for everyone. It is our core values to make sure all of our patients are satisfied & have a happy experience with us from the start until the end of their treatment๐Ÿ˜Ž

Not only we give the best services & affordable price, we also make sure our clinic is always clean & comfortable, with a friendly staff and Dr. Why? Because that's what family do!๐Ÿ™†๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Feel free to contact us anytime to make an appointment. A patient's happiness means a lot to us! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ’•

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

family-7.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Ada keinginan nak betulkan struktur gigi tapi taknak guna pendakap gigi besi?
Takde masalah! Sekarang kita ada pendakap gigi lutsinar (clear aligners) yang boleh tolong selesaikan masalah ni๐Ÿ’ซ๐Ÿ’•

Kadang2 patients yang ada jadual yang sibuk, akan risau mereka tak sesuai untuk guna metal braces yang perlukan penjagaan gigi yang lebih teliti๐Ÿค”

Clear aligners bukan je lebih senang dijaga dari segi kebersihan, malah lebih selasa sebab boleh dibuka sewaktu makan๐Ÿ˜™

Untuk orang yang utamakan penampilan pun clear aligners sangat sesuai sebab ianya lutsinar, jadi tak boleh dilihat dengan jelas dibandingkan dengan metal braces๐Ÿ˜Ž๐Ÿ‘๐Ÿป

Tak perlu lagi sembunyikan senyuman anda, sekarang semua orang boleh dapatkan gigi yang tersusun rapi.
Cepat contact Dentist3 untuk tahu lebih lanjut tentang clear aligners! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

clear-aligners1.png

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)