Quality & Affordable Dentistry in Malaysia

Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

23.05.22

Gigi bongsu (wisdom tooth) ni tak semua orang ada. Kadang2 kita tak perasan pun gigi bongsu ni dah tumbuh sebab ada orang yang gigi bongsunya tumbuh dalam gusi & tak keluar (impacted wisdom tooth)๐Ÿฆท

Sebenarnya lagi bagus untuk kita cabut gigi bongsu ni sebab kalau ia tumbuh senget atau keluar separuh je, kemungkinan untuk rasa sakit tu tinggi, malah sampai bengkak & tak boleh buka mulut๐Ÿ˜–

Tapi untuk cabut gigi bongsu ni kena buat pembedahan kecil (minor oral surgery). Pembedahan jenis ni dah selalu dibuat di Malaysia, jadi tak perlu rasa risau, prosedur ni memang selamat & simple je๐Ÿ˜Ž

Dentist3 ada buat promosi harga untuk cabutan gigi bongsu sekarang, hubungi kami untuk maklumat lebih lanjut! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ“ž

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos-22-june.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

22.05.22

Patient telah datang ke klinik kami untuk mendapatkan konsultasi tentang gigi bongsu. Selepas mendengar nasihat doktor tentang kesan menyimpan gigi bongsu,patient bersetuju untuk menjalankan rawatan MOS (minor oral surgery).

Selepas mengambil xray, kami memulakan rawatan MOS keatas patient dan rawatan pembuangan gigi bongsu itu berjaya dilakukan oleh doktor kami tanpa berlakunya sebarang komplikasi. ๐Ÿคฉ

Kini patient tidak risau tentang kemungkinan sakit yang akan diakibatkan kan oleh gigi bongsu itu lagi.

Terima kasih kepada patient kerana memilih klinik kami sebagai pilihan pertama andaโญโญโญ. Kami akan berikan rawatan yang terbaik sepanjang perjalanan anda bersama
kami ๐Ÿ˜Šโญ.

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos-22-june_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

21.05.22

We appreciate your good testimonial for our dental practice & will always try our best to serve you well .. ๐Ÿ‘๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



review-3.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

20.05.22

Wisdom tooth can cause a variety of problems, especially if they become impacted๐Ÿฆท

The most common problem with wisdom tooth is the pain. Pain indicates that there might be infection๐Ÿค”

It is difficult to properly clean partially erupted wisdom toooth. A build-up of food particles can cause gum infection around the tooth๐Ÿ˜–
Wisdom tooth are prone to decay because of their position is very back of the mouth.

Infected wisdom tooth may also contribute to the decay of other teeth.
Especially for our 2nd molar tooth๐Ÿ˜—

Wisdom teeth extractions are used to prevent and treat all of these potential complications๐Ÿ˜Ž

Dentist3 offer a very good price for the minor oral surgery to extract the wisdom tooth.
It is better to take it out before the decay moves on to other teeth๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Come to Dentist3 now for an initial consultation with our dr! ๐Ÿค—๐Ÿ‘๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

mos_copy_8.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

18.05.22

Thank you so so much for your โญ๏ธโญ๏ธโญ๏ธโญ๏ธโญ๏ธ testimonial (Review) of our dental clinic .. we hope to always improve ourselves to serve you (our patients) better in future too !ย 

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



review-2.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

18.05.22

Risiko untuk gigi rosak, penyakit gusi & pelbagai lagi masalah mulut lain, dapat dikurangkan dengan penjagaan kesihatan mulut yang bagus & tentu lah kena rajin buat pemeriksaan gigi di Dentist! ๐Ÿ˜™

Kita memang mengesyorkan semua orang untuk dapatkan pemeriksaan gigi sekurangnya 2 kali setahun๐Ÿค”

Karang gigi senang berkumpul walaupun kita dah gosok gigi sebab memberus je tak dapat bersihkan celah gigi.
Jadi kita kenalah buat scaling (cuci gigi) untuk pastikan gigi betul2 bersih๐Ÿฆท

Scaling dapat buang semua karang gigi yang ada & bersihkan mulut secara menyeluruh, jadi nafas akan lebih segar & penyakit gusi pun takkan ada sebab mulut bersih๐Ÿ˜‰

Dentist3 memang sediakan servis scaling ni dengan harga rendah je.
Jadi jom cuci gigi & dapatkan mulut yang sihat & bersih! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

cuci-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

17.05.22

Kedudukan gigi yang tersusun memang penting sebab gigi yang tak tersusun akan buat kita susah nak bersihkan celah2 gigi & mungkin akan ganggu masa kita makan jugak๐Ÿค”

Selain tu braces dapat meningkatkan keterampilan seseorang. Dengan gigi yang tersusun, rupa kita pun akan nampak lebih bagus๐Ÿ˜Š

Dah ramai patient yang dapatkan rawatan braces di Dentist3 & mereka memang berpuas hati dengan servis yang kami berikan๐Ÿ‘๐Ÿปโ™ฅ๏ธ

Harga braces yang Dentist3 tawarkan memang rendah & berbaloi, deposit yang kita kenakan pun rendah jadi tak perlu risau, jom datang untuk konsultasi dengan dr dulu untuk tahu lebih lanjut tentang braces ni!๐Ÿ˜Ž๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

braces_-new.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

16.05.22

Root canal treatment procedure is a procedure that is used to remove infected pulp from inside a tooth and saving it from extraction ๐Ÿฆท

Tooth decay which been left for too long are possible to infect the pulp and nerves of the tooth. This condition will cause unbearable pain and swelling due to accumulation of pus ๐Ÿ˜ฑ

Root canal treatment can help to maintain the function of the teeth and protect other teeth from damage ๐Ÿ˜Œ

Root canal treatment will usually requires 3 steps with interval of 5 to 7 days between every steps. A dental crown is recommended after root canal treatment to protect the tooth from fractures in future as it will be in a fragile stage ๐Ÿ˜Š

Why extracting your tooth when you have ways to save it. Call us now to enquire more about root canal treatment. ๐Ÿ“ž

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

root-canal-222.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

15.05.22

Want to straighten your smile but not a fan of a metal braces?
Don't worry as now we have Invisalign (clear braces)!

The advantages of invisalign compared to metal braces :
๐ŸฆทRemovable, so it is easier for you to maintain your oral health!
๐ŸฆทMore comfortable, as there is no metal bracket in your mouth.
๐ŸฆทVisible result from as early as the first month of treatment!
๐ŸฆทVirtually invisible, so you can maintain your appearance.

Patient just need to come every 1-2 months to get the next set and for dr to see the progress.

Some polishing and contouring might be needed to create a gap or additional space on your teeth๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Now everyone can have a straighter smile even without metal! โค๏ธ

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

invisalign_copy_5.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

14.05.22

Ada masalah gigi tak tersusun, berlapis, jongang, atau rasa tak yakin nak senyum sebab rasa kedudukan gigi tak cantik?๐Ÿ˜—

Bukan je rasa tak cantik, tapi gigi yang tak tersusun akan jadi cepat kotor sebab susah nak dibersihkan๐Ÿค”

Braces memang penyelesaian paling biasa kita dengar untuk masalah ni, ia antara paling murah & jadi pilihan ramai.
Dentist3 sekarang tawarkan harga rendah untuk pakej braces kami, xray gigi pun dah termasuk sekali dalam harga pakej ni tau!๐Ÿ˜Ž๐Ÿ‘๐Ÿป

Dah ramai yang berpuas hati dengan rawatan braces di klinik kami.
Hubungi Dentist3 sekarang untuk maklumat lanjut.
Jom, dapatkan senyuman menawan idaman semua dengan Dentist3! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿฆท

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ
#Dentist3
โœ… Website : https://dentist3.comย 
[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOWโ€จ#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

braces-2.jpg

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)