Quality & Affordable Dentistry in Malaysia

Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

26.11.22

Susah la nak gosok gigi lepas pakai braces sebab ada wayar kan?๐Ÿ˜Ÿ

Tak susah pun sebenarnya, jangan risau!
Sebab lepas je siap pemasangan braces, kami akan bagi INTERDENTAL BRUSH๐Ÿ˜Ž
Ni ialah sejenis berus gigi kecil yg boleh masuk ke celah2 wayar utk membersihkan bahagian yg tak dpt dicapai oleh berus gigi biasa๐Ÿชฅ

Kalau saya rasa tak selesa sebab bracket asyik terkena gusi mcm mana?
Itu pun jgn risau, selain interdental brush, kami akan bekalkan patients dgn beeswax, yg boleh dilekatkan pada mana2 tempat yg korg rasa mcm tercucuk tu๐Ÿ˜‰โœŒ๐Ÿป

Semua ni dah termasuk sekali dlm pakej braces tau, untungnya! ๐Ÿฅณโœจ

Apa lagi, jom cepat hubungi kami utk book slot korg sekarang! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐ŸŒธ

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_21.46.58-2.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

25.11.22

isiko untuk gigi rosak, penyakit gusi & pelbagai lagi masalah mulut lain, dapat dikurangkan dengan penjagaan kesihatan mulut yang bagus & tentu lah kena rajin buat pemeriksaan gigi di Dentist! ๐Ÿคฉ

Kita memang mengesyorkan semua orang untuk dapatkan pemeriksaan gigi sekurangnya 2 kali setahun๐ŸŒธ

Karang gigi senang berkumpul walaupun kita dah gosok gigi sebab memberus je tak dapat bersihkan celah gigi.
Jadi kita kenalah buat scaling (cuci gigi) untuk pastikan gigi betul2 bersih๐Ÿฆท

Scaling dapat buang semua karang gigi yang ada & bersihkan mulut secara menyeluruh, jadi nafas akan lebih segar & penyakit gusi pun takkan ada sebab mulut bersih๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘๐Ÿป

Dentist3 memang sediakan servis scaling ni dengan harga rendah je.
Jadi jom cuci gigi & dapatkan mulut yang sihat & bersih! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿปโฃ๏ธ

whatsapp_image_2021-10-20_at_15.12.59.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

24.11.22

TAHNIAH ! Kepadaย 

DATUK SERI ANWAR IBRAHIM

Perdana Menteri Malaysia Ke-10

๐Ÿซก



anwar-shining-tooth.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

23.11.22

Kedudukan gigi yang tersusun memang penting sebab gigi yang tak tersusun akan buat kita susah nak bersihkan celah2 gigi & mungkin akan ganggu masa kita makan jugak๐Ÿค”

Selain tu braces dapat meningkatkan keterampilan seseorang. Dengan gigi yang tersusun, rupa kita pun akan nampak lebih bagus๐Ÿ˜Š

Dah ramai patient yang dapatkan rawatan braces di Dentist3 & mereka memang berpuas hati dengan servis yang kami berikan๐Ÿ‘๐Ÿปโ™ฅ๏ธ

Harga braces yang Dentist3 tawarkan memang rendah & berbaloi, deposit yang kita kenakan pun rendah jadi tak perlu risau, jom datang untuk konsultasi dengan dr dulu untuk tahu lebih lanjut tentang braces ni!๐Ÿ˜Ž๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_15.12.58.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

23.11.22

Takutnya nak cabut gigi, mesti sakit kan๐Ÿ˜ฃ

Jangan risau! Sebelum cabutan dilakukan, kita akan bagi gel utk kebaskan gusi & bius dulu๐ŸŒธ
Dr akan pastikan bahagian yg nak dicabut tu kebas sepenuhnya baru teruskan cabutan๐Ÿฆท

Dr kami pun akan buat cabutan dgn berhati hati & lembut, sedar2 je tgk gigi dah siap cabut๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ’ซ

Ada beberapa sebab gigi perlu dicabut, yg paling utama ialah gigi dah rosak teruk & tak boleh diselamatkan lagi๐Ÿ˜—

Jangan smpi berjangkit ke gigi lain, cepat dtg ke Dentist3 kalau gigi korg dah mula sakit ye๐Ÿ‘Œ๐Ÿปโค๏ธ

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_21.46.59.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

22.11.22

Salah satu pendorong semangat untuk Dentist3 sentiasa berusaha untuk beri servis terbaik kepada semua patient kami ialah review yang kami terima dari patients!๐Ÿฅณ

Bukan je buat kami bangga, tapi juga happy sebab patient berpuas hati & seronok lepas buat rawatan di Dentist3๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜Ž

Kami memang berterima kasih sangat pada patients yang tinggal kan review dengan kata-kata yang baik & manis macam ni, hari warga Dentist3 jadi makin ceria & bersemangat untuk kerja lebih keras๐Ÿ’ช๐Ÿป

Review macam ni juga dapat buatkan orang dapat tahu tentang Dentist3 & rawatan yang kami sediakan lebih lagi.
Jadi bukan je menyenangkan hati kami, malah memudahkan patient baru untuk dapatkan maklumat jugaโ˜บ๏ธ

Dentist3 sangat berterima kasih pada patients yang sanggup luangkan masa untuk berikan kata-kata yang baik macam niโฃ๏ธ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_15.13.00.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Happy nya bila kami dapat review macam ni! ๐Ÿฅณ
Selain rasa dihargai, kami dapat tahu samada patients berpuas hati dgn servis kami atau ada apa2 yg perlu dibaiki lagi ๐Ÿ˜Šโค๏ธ

Salah satu nilai teras kami ialah untuk melayan patients sama mcm keluarga sendiri, jadi kami memang nak yg terbaik utk semua, dari segi rawatan, layanan & semua segi, kami harap patients akan happy & selesa bila dtg ke Dentist3! ๐Ÿคฉ๐Ÿฆท

Terima kasih utk semua review baik yg korg bagi, siap bagi hadiah lagi, kami betul2 rasa dihargai ๐Ÿฅบ
Dentist3 akan terus berusaha utk bagi yg terbaik utk semua patients kami๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ’

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_15.12.58-2.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

19.11.22

Braces ni ada bnyk jenis, mcm mana nak tau mana yg sesuai dgn gigi korg? ๐Ÿง

Conventional & clear aligners ialah jenis yg paling selalu kita tgk org pakai kan, tapi ada lagi jenis lain jugak, contohnya ceramic๐Ÿ˜—

Conventional ialah braces besi yg ada getah warna warni, jenis ni paling basic, harganya pun rendah berbanding braces jenis lain๐ŸŽ‰
Tapi kemampuan braces conventional ni utk merawat mcm2 masalah gigi tak tersusun tak kalah hebat tau๐ŸŒธ๐Ÿ‘๐Ÿป

Clear aligners ialah braces lutsinar, jenis ni mmg sesuai utk org yg pentingkan penampilan & ada gaya hidup yg sibuk๐Ÿ˜Ž
Kenapa? Sebab aligners ni lebih mudah dijaga dari segi kebersihan (boleh dibuka pakai), cuma harganya agak tinggi sikit berbanding braces conventional ๐Ÿ˜Š

Bergantung pada keadaan gigi kita & saranan dr, pilihan braces yg tepat boleh berikan hasil yg lebih optimum & memuaskan! โค๏ธ๐Ÿ’ซ

Jom consult dgn dr kami di Dentist3 utk tahu braces mana yg paling sesuai dgn kita sekarang! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ˜‰

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_15.12.56.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

18.11.22

Saya nak pakai braces tapi saya takut nanti sakit sampai tak boleh makan๐Ÿ˜ฃ

Betul ke? Sebenarnya tak punn! Patients braces kami masih boleh makan macam biasa, cuma elakkan makanan yg keras sgt la sebab takut bracket tercabut pula๐Ÿ˜‰

Sekarang Dentist3 ada promosi harga braces RM4xxx je dgn deposit serendah RM8xx termasuk xray, acuan & gambar gigi dah. Woww bila lagi nak dpt harga best mcm ni kan! โค๏ธ

Braces kami menggunakan produk berkualiti yg diimport, dgn Dr yg berpengalaman, pasti senyuman impian korg boleh dicapai! ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿคฉ

Jangan segan2, cepat hubungi kami sementara harga promosi masih berlangsung! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐ŸŒธ

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_15.12.55.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

16.11.22

Braces ni mesti dah selalu kita dengar kan?
Tapi sebenarnya apa yang dimaksudkan dengan braces ni?
Ia adalah sejenis alatan yang digunakan pada gigi untuk membetulkan kedudukan gigi yang tak teratur.
Secara saintifiknya, pemakaian braces dikenali sebagai ortodontik & ia hanya boleh dilakukan oleh pakar pergigian yang diiktiraf je, senang cerita, Dr gigi lah๐Ÿ˜™โœŒ๐Ÿป

Berapa lama perlu pakai braces? ๐Ÿค”
Tempoh pemakaian braces ni berbeza mengikut individu.
Pesakit yang lebih muda cenderung untuk mendapatkan hasil yg lebih cepat sbb rahang mereka masih dalam proses membesar, maka lebih mudah gigi untuk dibetulkan๐Ÿ˜Ž
Pesakit yang lebih dewasa pulak dah tentu la akan mendapatkan hasil yang lambat sikit. Tapi, ada faktor lain lagi yang akan tentu kan tempoh niโ—

Antara faktor yang memainkan peranan penting dalam penentuan tempoh masa pemakaian braces adalah tahap keterukan masalah gigi korg๐Ÿฆท
Kalau gigi ada masalah spacing/crowding yang agak teruk, maka akan lebih lama sikit korg perlu pakai braces.
Tapi jarak masa ni taklah besar sgt jadi tak perlu risau okay๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿคฉ

Hubungi Dentist3 utk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang pakej braces kami! ๐ŸŒธโค๏ธ

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-10-20_at_15.12.54.jpeg

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)