fbpx
Viewing posts categorised under: Blog

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

01.08.21

Sakit gigi memang boleh menjejaskan aktiviti harian kita, kadang-kadang sampai terpaksa cuti😣

Selalunya, gigi yang dah mula rasa sakit ni sebab gigi dah rosak sampai ke saraf, jadi tampalan biasa memang tak boleh digunakan untuk selamatkan gigi ni lagi.
Jadi gigi ni dah perlu cabut😱

Tapi jangan risau, ada satu lagi penyelesaian untuk masalah ni selain cabutan, iaitu rawatan akar.
Rawatan akar perlukan 3 steps untuk siap. Dr akan bersihkan dalam gigi, letak ubat serta tampalan🦷

Dengan rawatan akar, kita boleh selamatkan gigi ni & guna seperti biasa. Malah dapat jimat kos untuk gigi palsu juga!😙❤️

Jangan tunggu sampai gigi rosak teruk, jika gigi mula rasa sakit, cepat hubungi Dentist3 & dapatkan rawatan segera! 👌🏻📞

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

rct-3.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

31.07.21

Kalau perasan ada gigi yang berlubang, atau gigi rasa ngilu & sensitif bila makan benda sejuk, tu mungkin sebab gigi anda berlubang🤔

Jangan tunggu sampai rasa sakit berdenyut untuk jumpa dr, masa tu mungkin gigi dah teruk dan susah nak selamatkan😖

Gigi yang berlubang boleh dirawat dengan rawatan tampalan biasa, di Dentist3, kami gunakan tampalan warna gigi, jadi tak perlu risau sebab memang akan blend dengan gigi lain🦷

Tampalan warna gigi (composite) ni bukan je lebih bernilai aestetik, tapi juga boleh tahan untuk masa yang lama😙👍🏻

Dentist3 ada sediakan servis tampalan gigi dengan harga yang rendah, jadi cepat book slot anda jika gigi dah mula rasa sensitif atau sakit. Boleh call & whatsapp kami okay👌🏻❣️

 👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH



dental-filling.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

30.07.21

Kebahagiaan terbesar Dentist3 ialah bila patient kami rasa puas hati dengan servis kami.
Rasa gembira ni buatkan kami nak beri lebih lagi pada semua patient di Dentist3!☺️

Harini kami dapat satu lagi review dari patient yang berpuas hati dengan servis Dentist3👏🏻😉

Puan W bawa dua anaknya untuk dapatkan pemeriksaan gigi.
Dr & staff kami buat kerja dengan pantas & berhemah sambil beri pujian pada anak2 Puan W sebab sangat berani.
Hasilnya, anak2 Puan W memang baik & tenang je sepanjang rawatan👍🏻😌

Salah satu dari nilai teras kami ialah untuk melayan patients sama seperti family, jadi kami memang seronok bila tgk Puan W sekeluarga enjoy dengan lawatan ke Dentist3👌🏻💫

Review yang baik macam ni buatkan kami lebih bersemangat untuk berkerja keras & beri yang terbaik pada semua patient.
Terima kasih Puan W sekeluarga! ❤️

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

review-1.png

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

30.07.21

Dental scaling is a procedure removing the calculus and plaques covering the surface of teeth. Calculus on the surface of the teeth that left for long term can cause bleeding gum and bad breath. If this situation persists, the teeth start shaking and will be forced to extract. 😱🦷

Scaling also helps to remove stains caused by consuming color contained food, drinks and smoking. 🦷🤩

Regular dental check up and scaling is recommended twice a year. 😍

Call Dentist3 today to get a healthy and brighter smile. 📞📱

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

karang-gigi.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

29.07.21

Gigi terbenam ialah gigi yang biasanya tumbuh dalam gusi disebabkan tak cukup ruang untuk tumbuh dengan normal🤔

Sekiranya gigi atau gusi terasa sakit atau membengkak, pembedahan kecil perlu dilakukan bagi membuang gigi yang terbenam ni🦷

Prosedurnya sama je macam cabutan gigi bongsu, pembedahan kecil perlu dibuat & jahitan yang akan dibuka selepas seminggu😗

Kebiasaannya cabutan untuk gigi terbenam ni akan dibuat untuk patients braces juga kalau mereka ada gigi yang terbenam didalam gusi, pembedahan ni perlu dilakukan sebelum pemakaian pendakap gigi untuk hasil yang optimum👍🏻🤩

Dentist3 ada menyediakan servis rawatan pembedahan gigi terbenam dengan harga yang rendah!
Hubungi kami untuk dapatkan lebih maklumat tentang ni👌🏻❤

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH


impacted-premolar.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

28.07.21

Gigi bongsu ni ialah gigi yang tumbuh last sekali, sebab tulah kita panggil ia gigi bongsu🦷

Tak semua orang ada gigi bongsu ni, tapi kalau ada, memang kita sarankan untuk cabut & sebaiknya cabut dua2 atas dan bawah🤩

Nampak macam menakutkan je nak buat cabutan gigi bongsu ni sebab perlukan pembedahan kecil untuk cabut kan?🤔

Tapi akibat dari lambat cabut gigi ni sebenarnya lebih menakutkan lagi sebab ia boleh buat gigi kita yang lain rosak juga😱

Sekarang ialah masa paling sesuai untuk anda cabut gigi bongsu sebab Dentist3 ada buat promosi untuk cabutan ni!
Cepat hubungi kami untuk maklumat lanjut okay! 👌🏻😍

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

wisdom-teeth-remova.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

27.07.21

Pernah tak rasa sakit disebabkan gigi bongsu? Kesukaran untuk makan & sakit berterusan memang akan jejaskan kualiti hidup kita kan😖

Sakit ke pembedahan gigi bongsu?
Tak perlu bimbang, ia cuma pembedahan kecil untuk potong sedikit bahagian tulang yang memegang gigi, supaya gigi bongsu akan ditarik keluar dengan mudah🦷

Sebelum pembedahan dimulakan, suntikan anesthesia akan diberi jadi masa pembedahan memang tak rasa apa-apa pun👍🏻😎

Kemungkinan untuk gigi lain rosak adalah lebih tinggi jika gigi bongsu tak dicabut, jadi tak perlu tunggu hingga sakit sebenarnya😗

Jika anda risaukan kos, Dentist3 menyediakan khidmat pembedahan gigi bongsu dengan harga rendah je!👌🏻

Untuk maklumat lebih lanjut lagi, boleh hubungi kami dengan segera! 📞💫

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

wisdom-tooth-surgery_copy.jpg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

26.07.21

Mr C sekeluarga datang untuk menemani anak perempuannya membuat pemeriksaan pendakap gigi (braces). Sungguh akrab & nampak mesra keluarga Mr C ini kan ? ⭐️⭐️⭐️

Dr memuji anak perempuan Mr C kerana giginya bersih walaupun memakai pendakap gigi dan bracket yang dipasang pada bulan lepas langsung tidak tercabut ! ⭐️⭐️⭐️

Setelah itu Dr juga telah menukar wayar & getah braces mengikut pilihan warna kegemarannya. Anak perempuannya gembira dengan warna getah baru dan bercadang bulan selanjutnya mahu pakai warna oren pula! 🦷✨


Kami warga Dentist3 sungguh senang & gembira dengan sikap ramah keluarga Mr C. Terima kasih kerana memilih Dentist3 ! 😆

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

whatsapp_image_2020-07-06_at_6.51.14_pm.jpeg

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

25.07.21

Pendakap gigi/braces ialah alat yang digunakan bagi membetulkan kedudukan gigi😊

Kedudukan gigi kita penting dalam memastikan fungsinya sempurna.
Dengan kedudukan gigi yang baik akan membantu untuk memudahkan proses pengunyahan makanan😁
Selain tu, dapat memudahkan proses memberus gigi juga. Sebab gigi yang berlapis boleh menyebabkan kita berus gigi dengan tak sempurna.
Hal ini akan menyebabkan makanan akan terlekat di celah-celah gigi dan akan memberi kesan yang lain seperti karies gigi🦷

Jenis pendakap gigi ni paling banyak digunakan kerana kos yang lebih rendah berbanding dengan jenis pendakap gigi yang lain😙👍🏻

Untuk metal braces, pesakit boleh pilih warna elastic band/getah yang dipasang pada pendakap gigi.
Jadi untuk golongan muda memang sesuai sangat sebab nampak ceria, cantik & bergaya je! 😎

Kini, kita boleh ratakan gigi sambil buatkan senyuman kita lebih menarik! 🤗👌🏻

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

Attachment

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

24.07.21

Ms R is one of the regular patients at the Dentist3 Clinic and according to her doctor's recommendation for oral hygiene because she is worried that her teeth will be damaged.💥🦷🦷🦷

WE ARE DEDICATED🤝 to treating people, not just teeth. We take the time to get to know each one of our patients. We measure our success on the quality of the long term relationships we build with our patients and their families.♥️

Thank you Ms R for trusting Dentist3. Keep your teeth healthy & cheerful.👍

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

family-7.png