fbpx
Viewing posts categorised under: Announcements / Dental Clinic News

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Akhirnya, saat yang dinantikan semua staff Dentist3 dah tiba, iaitu Annual Lunch!🎉🤟🏻

Pada 18/9/2020, Dentist3 mengadakan acara Annual Lunch & kali ni bertempat di hotel Shangri-La Kuala Lumpur. Staff dari semua branch Dentist3 dapat hadir & memeriahkan lagi suasana lunch kami sambil merapatkan lagi hubungan antara semua pekerja☺️

Kali ni bukan je dapat makan makanan yang sedap & berjumpa satu sama lain, tapi kami ada event tambahan jugak iaitu penghargaan untuk staff yang dah bekerja keras selama ni😎
Dentist3 menyediakan hadiah istimewa untuk semua staff & ada extra hadiah untuk pekerja yang cemerlang!✨🥳

Sesi fotografi pun berjalan lancar & kami ambil banyak gambar sebagai kenangan untuk saat yang indah ni🌸

Dengan hati yang gembira ni, semua staff Dentist3 berharap dapat memberikan perkhidmatan & rawatan yang lebih baik untuk semua patient kami pada masa akan datang, seperti nilai teras yang kami amalkan, patient ialah family juga, jadi dah tentu kami nak yang terbaik utk semua!🤩

Kami berharap yang semua staff & patients akan rasa happy & seronok untuk datang ke Dentist3! 👌🏻❣️

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com



familypicture.jpg

Review

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

19.09.20

👏🏻

testimonial.jpg

Braces Customer

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Dentist3™ Braces Customer ! 😘

Thank you so much for your support 👍

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



braces_copy_2.jpg

third molar

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

17.09.20

In this picture, we can see that the 2nd molar tooth had started to decay due to the impact from the third molar, also known as wisdom tooth🦷

Pain may be the main reason why we extract the tooth, but many people didnt realize this problem early enough, and as the result, need to extract their 2nd molar that had been badly decayed😖

It is common for the wisdom tooth to grow abnormally, or just partially erupted, making it a threat to the neighbouring tooth🤔

In order to prevent from this problem, it is better to extract the wisdom tooth, before it cause more damages to other teeth😗

Dentist3 are open everyday (except friday), so feel free to drop by for a consultation now! 👌🏻⭐

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



mos_copy_4.jpg

Conventional braces

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Conventional braces is the type of braces that is applied to the teeth, with the bendable metal wire that is threaded through the brackets in order to apply pressure to the teeth and move them slowly.

They are often used to correct underbites, as well as malocclusions, overbites, open bites, deep bites, cross bites, crooked teeth, and many other problems.

Treatment times may vary depending on the complexity and types of problems.

Initial consultation is the most important thing before any treatment, especially braces.
As dr need to analyze your problems and conditions before making a decision and proceed with the most suitable treatment.

Dentist3 is currently having a new promotion for braces👌🏻
Do click on this link to know more!👇🏻

http://bit.ly/PENDAKAP 

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



before-after-pasang.jpg

RAWATAN surgeri Gigi Terbenam

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

[Picture and Post Prepared Before 10th March 2020]

En Nik berminat dengan promosi rawatan braces di Dentist3 untuk meratakan giginya😊
Tapi setelah dr rujuk pada xray En Nik, rupanya En Nik ada 4 gigi bongsu dan satu gigi taring (canine) yang terbenam😙

Untuk mengurangkan risiko sakit pada masa akan datang, dan juga untuk dapatkan hasil yang terbaik, dr mencadangkan supaya en nik mencabut gigi bongsu dan gigi taringnya yang terbenam sebelum memulakan rawatan braces😎

En nik bersetuju dan mulakan pembedahan kecil untuk mencabut gigi bongsu en nik. Selang seminggu kemudian, kami teruskan dengan gigi taring en nik🦷

Kami dah boleh mulakan rawatan braces en nik tak lama lagi.
Dentist3 berharap yang en nik akan dapat hasil terbaik dan senyuman yang menawan! 👍🏻

 

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #jeram #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi

--------------
Website : https://dentist3.com 



mos-6.jpg

Clear braces

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

13.09.20

Nak senyuman cantik dan menawan, tapi tak nak gunakan pendakap gigi besi?🤔
Bagusnya kalau dapat luruskan gigi tanpa nampak ketara besi pada gigi kita kan?
Sekarang tak mustahil dengan ada nya clear braces (pendakap gigi lutsinar)!😎

Clear braces (Invisalign) ada pelbagai kelebihan dibandingkan dengan pendakap gigi besi (metal braces), antaranya ialah :
👌🏻Boleh dibuka, jadi lebih mudah untuk anda bersihkan gigi.
👌🏻Lebih selesa, tanpa besi yang mengganggu anda.
👌🏻Pergerakan gigi yang lebih cepat dan ketara dari bulan pertama pemakaian.
👌🏻Lutsinar. Bagi anda yang pentingkan penampilan, memang sesuai!

Rawatan Invisalign mungkin akan ambil masa lebih kurang 1-2 tahun bergantung pada keadaan gigi pesakit🦷

Sekarang, kita boleh dapatkan senyuman yang cantik dengan lebih mudah dan selesa dengan Invisalign! ❤

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



invisalign-malaysia.jpg

Rawatan Cabutan Gigi Bongsu

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

12.09.20

Hi semua, video ini menerangkan tentang Rawatan Surgeri untuk buang Gigi Wisdom (Bongsu) 

Dr kat Dentist3™ ada pengelaman dalam prosedur ini , Klinik Dentist3™ juga akan cuba beri customer kita servis yang paling bagus . 



Attachment

Pemeriksaan Gigi Tahunan

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Adik N datang ke Dentist3 untuk dapatkan pemeriksaan tahunan, dan bila dr cek, rupanya Adik N ada 4 gigi bongsu yang dah mula tumbuh

Dr nasihatkan Adik N untuk cabut sebelum mula sakit, dan lebih senang untuk cabut masa akar belum tumbuh😌

Adik N & family setuju, jadi kami teruskan dengan pembedahan kecil untuk mencabut gigi bongsu Adik N yang sebelah kiri dulu (sebab kedudukan gigi mula senget)🦷

Gigi bongsu Adik N dapat dicabut dengan senang tanpa apa-apa komplikasi👍🏻😎
Dengan usia yang muda, Adik N juga akan sembuh dengan lebih cepat dan mudah🤩

Dentist3 memang sarankan anda untuk dapatkan pemeriksaan dan cabut gigi bongsu lebih awal sebelum mulanya simptom kerosakan gigi atau rasa sakit😊

Tindakan cepat boleh selamatkan gigi kita. Jom ke Dentist3 sekarang untuk buat pemeriksaan! 🤗👌🏻

 

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 

 



dentist3-33.jpg

Gigi Terbenam

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

[Picture and Post Prepared Before 10th March 2020]

 

En Hafizuddin was interested to do braces in Dentist3. After taking xray, we found out that he has an impacted canine. 🦷

Based on the xray, the canine need to be removed before starting his braces treatment for best and ideal result. 🤩

After explaning pros and cons to En Hafizuddin, he agreed to remove the canine by doing a minor oral surgery. 👌🏻

The surgery took almost an hour and successfully removed the whole tooth. 😁

En Hafizuddin is fully ready now to start his braces treatment in another one week. 😍

Good luck for your braces journey and thanks for choosing Dentist3, En Hafizuddin ❤

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #jeram #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #smile #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi



impacted.jpg