fbpx
Viewing posts categorised under: Announcements / Dental Clinic News

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

17.03.21

Teeth Implant is a titanium screw that is used to replace the missing tooth🦷

Similar to bridge & denture, Implant can be used to replace one or more missing teeth, however it is the most stable & looks more natural👍🏻🌸

Eventhough it is more expensive compared to denture or bridge, but it is totally worth it since it will last longer🤩❤️

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



dental-implant-malaysia-1.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Dental Implant Malaysia – Tanam Gigi . 种牙
Dental Implant Careline : +60132348421
WhatsApp : https://linktr.ee/dentist3

Titanium Dental Implants: 种牙 . Dental “Tooth” Implants Malaysia – Tanam Gigi Malaysia

OSSTEM™Dental (tooth) Implant brand being used in Dentist3™ Dental Clinics

Dental implants are designed to replace your lost tooth without adjusting your existing teeth
Dentist3™ Clinics are using quality OSSTEM Dental Implants imported from Korea

Careline : +60132348421
WhatsApp : https://linktr.ee/dentist3 



implant-to-post-out.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Dental Implant Malaysia – Tanam Gigi . 种牙
Dental Implant Careline : +60132348421
WhatsApp : https://linktr.ee/dentist3

Titanium Dental Implants: 种牙 . Dental “Tooth” Implants Malaysia – Tanam Gigi Malaysia

OSSTEM™Dental (tooth) Implant brand being used in Dentist3™ Dental Clinics

Dental implants are designed to replace your lost tooth without adjusting your existing teeth
Dentist3™ Clinics are using quality OSSTEM Dental Implants imported from Korea

Careline : +60132348421
WhatsApp : https://linktr.ee/dentist3 



implant-to-post-out.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

14.03.21

Teeth Implant is a titanium screw that is used to replace the missing tooth🦷

Similar to bridge & denture, Implant can be used to replace one or more missing teeth, however it is the most stable & looks more natural👍🏻🌸

Eventhough it is more expensive compared to denture or bridge, but it is totally worth it since it will last longer🤩❤️

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



dental-implant-malaysia-1.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

13.03.21

Masalah gigi macam gigi tak tersusun, jarang & jongang boleh buatkan kita jadi malu & tak yakin dengan diri sendiri🙁

Ada banyak cara untuk luruskan kedudukan gigi selain dari guna pendakap gigi besi (metal braces) antaranya clear aligners atau surgeri🤔
Tapi ramai yang pilih untuk gunakan braces biasa. Ni disebabkan braces jenis ni memang rawatan yang biasa kita lihat & harganya yang jauh lebih murah berbanding kaedah lain + keberkesanan pun tinggi👍🏻😙

Dentist3 ada sediakan rawatan braces ni dengan harga mampu milik & harga tu termasuk xray juga!🤩

Jom hubungi kami sekarang untuk dapatkan konsultasi dengan Dr tentang rawatan braces! 👌🏻❤💙

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



braces-before-after-2021.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

12.03.21

Masalah gigi macam gigi tak tersusun, jarang & jongang boleh buatkan kita jadi malu & tak yakin dengan diri sendiri🙁

Ada banyak cara untuk luruskan kedudukan gigi selain dari guna pendakap gigi besi (metal braces) antaranya clear aligners atau surgeri🤔
Tapi ramai yang pilih untuk gunakan braces biasa. Ni disebabkan braces jenis ni memang rawatan yang biasa kita lihat & harganya yang jauh lebih murah berbanding kaedah lain + keberkesanan pun tinggi👍🏻😙

Dentist3 ada sediakan rawatan braces ni dengan harga mampu milik & harga tu termasuk xray juga!🤩

Jom hubungi kami sekarang untuk dapatkan konsultasi dengan Dr tentang rawatan braces! 👌🏻❤💙

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



braces-in-progress-2-march-2021.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

12.03.21

Apa itu CONVENTIONAL BRACES ? 🤔🦷

🌈Paling popular, pilihan orang ramai
🌈Paling jimat, termasuk kos penjagaan yang lebih murah berbanding braces lain
🌈Paling bergaya, boleh pilih warna elastic setiap bulan ikut citarasa masing-masing

Berminat untuk memakai braces ? Hubungi Dentist3™️ untuk maklumat lanjut 📞📱

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



braces-dentist3-27-feb-2021.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

11.03.21

Jom Ketahui Proses Pemakaian Braces 😍

⚡Gigi akan dibersihkan secara menyeluruh
⚡Acid Etching diletakkan pada permukaan gigi dan dicuci
⚡Permukaan gigi dikeringkan dan Bonding Agent diletakkan
⚡Brackets akan dilekatkan menggunakan composite pada permukaan yang disapu bonding
⚡Archwire diletakkan melalui brackets
⚡Archwire dilindungi dengan getah elastic

Macam tu je 😍 Nak tahu lagi pasal braces, jom ke Dentist3™️

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



braces-270feb-dentist3.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

10.03.21

Rawatan akar gigi (rawatan endodontik) merupakan rawatan alternator bagi gigi yang telah rosak teruk di mana tisu pulpa telah dijangkiti atau telah mati, agar gigi tersebut tidak dicabut dan boleh terus kekal berfungsi di dalam mulut. 🦷😬

Jika anda mempunyai masalah seperti sakit gigi atau gusi bengkak, boleh kunjungi Dentist3™️ untuk dapatkan rawatan akar gigi dengan harga yang berpatutan 📞📱

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



rct-2-march-2021.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

09.03.21

3 kelebihan memakai braces 😍

🦷Perubahan- Senyuman menawan adalah impian setiap insan

🦷Membaiki- Keadaan gigi yang mengganggu percakapan, pemakanan serta penampilan boleh dinaiki dengan braces

🦷Keyakinan diri- Tampil dengan yakin dihadapan orang ramai

Dapatkan rawatan braces di Dentist3™️ sekarang 🦋🦷

—————————————————————————————————


👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



braces-270feb-2021-2.jpg