fbpx
Viewing posts categorised under: Announcements / Dental Clinic News

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

10.10.20

Perhatian semua!!📣📣

Lucky Draw (cabutan bertuah) Dentist3 dah bermula semula!
Kali ni hadiah utama kami ialah Iphone SE. Best kan?!🤩

Macam mana nak sertai lucky draw ni? Senang je.
🌸 Buat rawatan di Dentist3 (terbuka utk semua jenis rawatan) & kami akan berikan 3 keping 'kad referral' dgn nama patient.

⭐ Patient boleh bagi kad ni pada family/kawan2.

🌸 Family/kawan patient ni boleh dtg buat rawatan di Dentist3 & akan dapat percuma sample ubat gigi.

⭐ Kad Referral dgn nama patient tadi akan dimasukkan dalam kotak lucky draw kami.

Bukan tu je, kami ada sediakan hadiah sagu hati juga, iaitu Rawatan Pemutihan Gigi percuma!🦷
Akan ada 3 patients bertuah yang akan memenangi hadiah sagu hati ni!👏🏻👍🏻

Tunggu apa lagi? Dapatkan peluang utk menangi hadiah menarik ni cepat!😌
Untuk maklumat lebih lanjut boleh terus hubungi mana2 cawangan Dentist3 👌🏻❣️

××××××××××××××××××

Attention to all!! 📣📣

Dentist3 Lucky Draw Program has start again!
Our main prize this time is Iphone SE. How exciting! 🤩

How to join? It's easy.
🌸 Do treatment in Dentist3 (open to all type of treatments) & we will give you 3 'referral card' with your name on it.

⭐ Patient can give the card to their families/friends.

🌸 The families/friends can come for treatment in Dentist3, pass the referral card to us & will get a free sample toothpaste

⭐ The referral card will be put in our Lucky Draw box

As a consolation prize, we will choose 3 patients to win our Teeth Whitening Treatment!🦷

What are you waiting for? Come & join us to win these amazing prizes! 👌🏻❣️

lucky-draw-3.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Pernah tak dengar tentang rawatan alar gigi (Root Canal Treatment)?
Rawatan akar ni dibuat untuk gigi yang rosak teruk, ada jangkitan sehingga ke saraf & tak boleh diselamatkan dengan tampalan biasa😖

Jika gigi dah rosak teruk & kita tak dapatkan rawatan akar dengan cepat, jangkitan tu mungkin akan merebak ke gigi lain pula😱

Dalam rawatan akar, saraf gigi yang dijangkiti akan dibuang dan bahagian dalam gigi akan dibersihkan dan ditampal semula🦷
Ada 3 langkah untuk rawatan akar :
🌸 kami akan buang/matikan akar yang dah dijangkiti bakteria
🌸cari panjang akar dan letak tampalan sementara
🌸 gigi akan dibersihkan dan ditampal dengan tampalan kekal.

Dengan rawatan akar, kita dapat selamatkan gigi supaya tak perlu terus dicabut😎
Sebab gigi yang dah dibuat rawatan akar masih berfungsi seperti biasa, dan dapat jimat kos gigi palsu juga! ✌🏻🤩

Dentist3 ada sediakan servis rawatan akar ni dengan harga yang sgt berpatutan! ❤
Apa tunggu lagi, jom call/whatsapp kami untuk set appointment sekarang 📞👌🏻

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 

 



root-canal-treatment.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Ada keinginan nak betulkan struktur gigi tapi taknak guna pendakap gigi besi?
Takde masalah! Sekarang kita ada pendakap gigi lutsinar (clear aligners) yang boleh tolong selesaikan masalah ni💫💕

Kadang2 patients yang ada jadual yang sibuk, akan risau mereka tak sesuai untuk guna metal braces yang perlukan penjagaan gigi yang lebih teliti🤔

Clear aligners bukan je lebih senang dijaga dari segi kebersihan, malah lebih selasa sebab boleh dibuka sewaktu makan😙

Untuk orang yang utamakan penampilan pun clear aligners sangat sesuai sebab ianya lutsinar, jadi tak boleh dilihat dengan jelas dibandingkan dengan metal braces😎👍🏻

Tak perlu lagi sembunyikan senyuman anda, sekarang semua orang boleh dapatkan gigi yang tersusun rapi.
Cepat contact Dentist3 untuk tahu lebih lanjut tentang clear aligners! 👌🏻

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



clear-aligners.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

07.10.20

Perhatian semua!!📣📣

Lucky Draw (cabutan bertuah) Dentist3 dah bermula semula!
Kali ni hadiah utama kami ialah Iphone SE. Best kan?!🤩

Macam mana nak sertai lucky draw ni? Senang je.
🌸 Buat rawatan di Dentist3 (terbuka utk semua jenis rawatan) & kami akan berikan 3 keping 'kad referral' dgn nama patient.

⭐ Patient boleh bagi kad ni pada family/kawan2.

🌸 Family/kawan patient ni boleh dtg buat rawatan di Dentist3 & akan dapat percuma sample ubat gigi.

⭐ Kad Referral dgn nama patient tadi akan dimasukkan dalam kotak lucky draw kami.

Bukan tu je, kami ada sediakan hadiah sagu hati juga, iaitu Rawatan Pemutihan Gigi percuma!🦷
Akan ada 3 patients bertuah yang akan memenangi hadiah sagu hati ni!👏🏻👍🏻

Tunggu apa lagi? Dapatkan peluang utk menangi hadiah menarik ni cepat!😌
Untuk maklumat lebih lanjut boleh terus hubungi mana2 cawangan Dentist3 👌🏻❣️

××××××××××××××××××

Attention to all!! 📣📣

Dentist3 Lucky Draw Program has start again!
Our main prize this time is Iphone SE. How exciting! 🤩

How to join? It's easy.
🌸 Do treatment in Dentist3 (open to all type of treatments) & we will give you 3 'referral card' with your name on it.

⭐ Patient can give the card to their families/friends.

🌸 The families/friends can come for treatment in Dentist3, pass the referral card to us & will get a free sample toothpaste

⭐ The referral card will be put in our Lucky Draw box

As a consolation prize, we will choose 3 patients to win our Teeth Whitening Treatment!🦷

What are you waiting for? Come & join us to win these amazing prizes! 👌🏻❣️

lucky-draw-3.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Cukup ke dengan menggosok gigi je ye?🤔 Sebenarnya tak, sebab kadang2 kita akan terlepas pandang dibahagian celah gigi & menyebabkan karang gigi mula berkumpul🦷

Karang gigi yang berkumpul akan menyebabkan gusi jadi tak sihat.
Kalau gusi berdarah masa memberus gigi, tu ialah salah satu tanda gusi tak sihat & perlu rawatan segera sebelum jadi lebih teruk😱

Ada banyak masalah yang akan timbul kalau gusi kita tak sihat, antaranya ialah mulut berbau, gigi goyang & akhirnya dah tak dapat diselamatkan lagi😢

Penyakit gusi ada 3 peringkat, bermula dengan gusi yang berdarah, bengkak, kemudian gusi & tulang akan mula surut & tak mampu memegang gigi dah😣

Cara untuk mengelakkan dari masalah ni terjadi senang je, dengan mencuci gigi (scaling) sebaiknya 6 bulan sekali🌸👍🏻

Dentist3 sediakan rawatan scaling ni dengan harga yang rendah & berpatutan, jadi jangan tunggu sampai kesihatan gusi jadi teruk, cepat hubungi kami untuk book slot sekarang! 👌🏻❤

 


👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 

 

 



scaling222.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Braces boleh digunakan utk rawat gigi yang jongang je ke? 🤔
Tak semestinya, masalah lain macam gigi jarang, overbite, crowded pun boleh dirawat dgn braces juga🦷

Susunan gigi yg teratur bukan untuk cantik je, tapi boleh memudahkan proses membersihkan gigi jugak🤩

Gigi yang bersih boleh elakkan kita dari penyakit gusi, nafas berbau & mcm2 lagi masalah mulut yg lain.
Sebab tula Dr sarankan pemakaian braces ni bagi patients yang ada masalah gigi tak tersusun😌👍🏻

Dentist3 sekarang ada promosi untuk braces conventional dengan harga berpatutan (RM4xxx) & deposit yang rendah! 👀🌸

Jom datang Dentist3 untuk dapatkan konsultasi dari Dr & tahu lebih lanjut tentang pakej braces kami! 👌🏻❣️


👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



braces-october-2020.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

The wait is over!! 🤩 Here's Dentist3 Lucky Draw winner! 🥳

Congratulations to our grand prize winner, Mr Daniel for winning the brand new iPad ! 😍

Mr Daniel and his wife, Ms Loo Ee always choose Dentist3 to get their dental treatment. Thanks for all the support given to us from the beginning, also referring friends and families to Dentist3. We are happy to announce Mr Daniel as our Lucky Draw Winner 🌼✨

For all our beloved patients, no disappointment 🤗
Dentist3 is announcing next round lucky draw. 😱
Guess what's the grand prize this time ? 🧐
Yes, it's iPhone 🤩

Sounds great? Visit Dentist3 today and stand a chance to be our next lucky draw winner! 👌🏼🦷

 

-------------

Setelah berlangsung selama beberapa bulan, akhirnya program Lucky Draw Dentist3 dah ada pemenang!🎉🥳

Tahniah kepada Mr Daniel yang dah menjadi patient kami yang bertuah & memenangi hadiah utama iaitu Ipad! 👏🏻

Mr Daniel & isteri memang dah menjadikan Dentist3 sebagai pilihan utama utk dapatkan rawatan pergigian. Mereka dah menyokong klinik kami dari mula lagi, jadi kami gembira utk menerima Mr Daniel sebagai pemenang kami🌸⭐

Kepada patients lain, jangan kecewa, sebab Dentist3 akan mulakan satu lagi program yang sama. Cuba teka apa hadiah yang kami nak bag kali ni?
Yes betul, IPhone!🤩

Best kan sambil cantikkan gigi boleh dapat peluang menang hadiah juga😌
Jadi apa tunggu lagi? Jom dapatkan rawatan pergigian di Dentist3 sekarang!👌🏻🦷

 


👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 

 

 



ipad-lucky-draw.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Masalah gigi macam gigi tak tersusun, jarang & jongang boleh buatkan kita jadi malu & tak yakin dengan diri sendiri😢

Ada banyak cara untuk luruskan kedudukan gigi selain dari guna pendakap gigi besi (metal braces) antaranya clear aligners atau surgeri🦷

Tapi ramai yang pilih untuk gunakan braces biasa. Ni disebabkan braces jenis ni memang rawatan yang biasa kita lihat & harganya yang jauh lebih murah berbanding kaedah lain, malah keberkesanan pun tinggi👍🏻🌸

Dentist3 ada sediakan rawatan braces ni dengan harga mampu milik & harga tu termasuk xray juga!🤩

Kenapa perlu malu kalau kita boleh cantikkan senyuman dengan braces. Jom hubungi kami sekarang untuk dapatkan konsultasi dengan Dr tentang rawatan braces! 👌🏻✨

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



braces-666.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Perlu ke kita cabut gigi bongsu ye?
Actually memang disarankan untuk cabut gigi bongsu ni terutamanya kalau kedudukan gigi bongsu tumbuh senget.
Ni boleh menyebabkan kerosakan pada gigi lain lebih2 lagi gigi geraham kedua (sebelah gigi bongsu)🦷

Bukan tu je, sakit yang disebabkan gigi bongsu ni boleh buat gusi kita bengkak & tak boleh jalankan aktiviti harian langsung😖

Sebab tula Dr sarankan untuk cabut gigi bongsu ni sebelum rasa sakit tu mula🤔

Pembedahan kecil yang kita buat untuk cabut gigi bongsu ni simple je jadi tak perlu rasa takut😉
Dentist3 pun ada sediakan servis ni dengan harga promosi sekarang!👍🏻🤩

Jom dapatkan lebih maklumat dari Dr kami. Boleh hubungi kami untuk set appointment terus! 👌🏻🥰

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



mos_copy_8.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

01.10.20

Sakit yang disebabkan oleh gigi bongsu ni memang boleh sampai ke kepala & tak boleh buat kerja pun😖

Sebab tulah Dr selalunya cadangkan untuk gigi bongsu ni dicabut seawal mungkin.
Lebih awal lebih senang sebab akar gigi bongsu belum tumbuh sepenuhnya🦷

Selain tu, gigi bongsu ni disarankan untuk cabut kalau kita nak pasang braces juga supaya boleh dapat hasil yang terbaik & boleh elakkan dari masalah lain yang gigi bongsu ni mungkin timbulkan🤩

Prosedur cabutan gigi bongsu ialah dengan pembedahan kecil, tapi Dr akan berikan anestetik & pastikan masa rawatan ni patient takkan rasa apa pun, jadi tak perlu lah risau!😌❣️

Jangan tunggu sampai mula rasa sakit, cepat hubungi kami untuk consultation dengan Dr! 👌🏻🌸

 

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 



mos-8th-sept-2020.jpg