fbpx
Viewing posts categorised under: Announcements / Dental Clinic News

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

08.01.21

Susah la nak gosok gigi lepas pakai braces sebab ada wayar kan?😟

Tak susah pun sebenarnya, jangan risau!
Sebab lepas je siap pemasangan braces, kami akan bagi INTERDENTAL BRUSH😎
Ni ialah sejenis berus gigi kecil yg boleh masuk ke celah2 wayar utk membersihkan bahagian yg tak dpt dicapai oleh berus gigi biasa🪥

Kalau saya rasa tak selesa sebab bracket asyik terkena gusi mcm mana?
Itu pun jgn risau, selain interdental brush, kami akan bekalkan patients dgn beeswax, yg boleh dilekatkan pada mana2 tempat yg korg rasa mcm tercucuk tu😉✌🏻

Semua ni dah termasuk sekali dlm pakej braces tau, untungnya! 🥳✨

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-26_at_14.42.01-2.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

08.01.21

Today's topic, lets talk about phases involve in braces treatment 🧐🦷

Phase 1: Alignment
The first few months of wearing braces is called the initial alignment, and generally during this phase your orthodontist is working to shift the teeth into the desired position. They do this by applying the brackets which adhere to teeth, and connect them via an arch wire. 😱🦷

Phase 2: Retraction
Retraction phase is usually to retract the teeth especially for those pre-molar extraction cases for spacing. During retraction, orthodontist will pull the teeth to close the gaps. 😬💫

Phase 3: Levelling
Levelling will be done almost at the end of the treatment to level the teeth and to make sure the bite is correct and as planned earlier 🌟🤩

The best always take time and more effort! Here is one of our patient, 6 months after braces installation 😍🥰

For more information regarding braces, contact Dentist3™️ now 📞📱

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-26_at_14.42.01.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

08.01.21

Apa topik kita harini??
Jom borak pasal info braces!😬

Braces ni bukan boleh main pakai je, perlu ikut steps & cara yg betul.
So ada berapa steps utk braces ni? Selalunya, ada 3 steps utama yg perlu patients lalui sebelum dpt senyuman menawan idaman korg ni❤️

Step 1: Alignment
Beberapa bulan pertama pemakaian braces ni ialah waktu penting utk meluruskan kedudukan gigi🦷

Step 2: Retraction
Lepas gigi dah rata, barulah kita boleh rapatkan gap supaya gigi korg nampak lagi cantik & makanan pun tak mudah tersumbat🍜🍣

Step 3: Levelling
Step ni akan dibuat pada akhir2 rawatan utk membetulkan gigitan patient supaya tak lari dari kedudukan asal😉✌🏻

Sebab tulah kami nasihatkan semua utk buat pemasangan braces di klinik berdaftar supaya tak tersalah memakai fake braces😎

Nak tahu lebih lagi? Jom hubungi kami sekarang! 👌🏻🌸

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-25_at_23.58.05.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Hari ini kita akan share tentang topik gigi bongsu. Jom kita tambah pengetahuan bersama-sama. 🧐

🦷Geraham bongsu ialah gigi yang terakhir tumbuh di dalam mulut.

🦷 Ia adalah gigi geraham besar ketiga yang akan tumbuh dibelakang geraham kedua.

🦷 Kebiasaannya ada 4 batang geraham bongsu, kadangkala ada juga yang tidak mempunyai gigi bongsu.

🦷 Masa pertumbuhan diantara umur 17 - 25tahun

🦷 Pertumbuhan gigi bongsu yang senget akan menimbulkan rasa sakit, dan seeloknya perlu dicabut kerana gigi hanyalah gigi tambahan.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai gigi bongsu, hubungi Dentist3 ™ ️ sekarang 📞📱

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-21_at_14.07.42.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

06.01.21

👉 We are Grateful to announce that Klinik Gigi Dentist3™ is now able to serve team members from HONDA Malaysia & UNIQLO Malaysia for their much needed dental treatments !   👍

Thank you for supporting our clinic .. 

For a full List of our company panels , Click Here ✅ https://dentist3.com/company-panels/

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj 

 



honda-new-panel.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Kenapa gigi saya jongang? Adakah sebab genetik? 🥺

Sekejappp!! Jgn salahkan genetik saja ye, walaupun tu salah satu dari puncanya, tapi ada bnyk lagi penyebab lain tau🧐

Antaranya tabiat menghisap puting/jari masa kecik dulu pun boleh jadi punca, sebab tolakan berterusan dari puting tu menyebabkan gigi makin ke depan🦷😱

Lagi? Tongue-thrusting.
Apa tu? Selalu kita tgk kalau anak kita baru lepas cabut gigi susu, mereka akan usik2 tempat tu dgn lidah. Comel kan? Haa tapi tulah penyebab terjadi nya jongang ni jugak.
Kenapa?⁉️
Sebab gigi kekal yg baru nak tumbuh ni akan asyik tertolak oleh lidah menghala ke depan, jadi kedudukannya kekal mcm tu smpilah besar😖😞

Ada lagi penyebab lain jugak, nanti kita cerita lagi ye.
Cepat hubungi Dentist3 sekarang utk maklumat lebih lanjut! 💝👌🏻

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-01-04_at_14.44.48-2.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Gigi cantik tersusun. Senang dibersihkan. Dapat nikmati makanan dgn lebih mudah.
Hmm, boleh ke dapatkan semua ni sekaligus??🤔
Mestilah boleh dgn braces!🌺

Braces ni ialah alat yg digunakan utk membaiki kedudukan gigi, selain nmpk cantik, keadaan gigi yg tersusun memudahkan kita utk jaga kebersihan gigi tau😉✌🏻

Berapa lama perlu pakai braces ni?
Bergantung pada individu, tiap org ada tempoh pemakaian braces yg berbeza mengikut keadaan gigi masing2🦷

Mcm mana nak jaga kedudukan gigi lepas bukak braces?
Retainer. Semua patients braces kami yg dah selesai rawatan perlu pakai retainer yg berfungsi utk mengekalkan keadaan gigi supaya tak bergerak ke tempat asal💫
Tapi retainer yg kami sediakan di Dentist3 ni ialah jenis lutsinar & boleh dibuka pakai dgn mudah, jadi tak perlulah risau ye! 🌸

Nak tahu lebih lanjut tentang braces?
Jom hubungi kami sekarang! ❤️👌🏻

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-01-04_at_14.44.48.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Mari kita tambah ilmu macam mana nak jaga kebersihan diri masa pakai braces ! Jom kita start 🧐

1. Berus gigi sepatutnya sampai ke kawasan pinggir gusi.

2. Berus gigi hujung berumbai atau berus interdental digunakan untuk membersihkan antara celah braket.

3. Flos gigi untuk membersihkan bahagian yang sukar dicapai oleh berus gigi

Nak tahu lebih lanjut ? hubungi Dentist3 sekarang. Jangan lupa book appointment sebelum datang ke Dentist3 tau.📞📱

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2021-01-02_at_13.15.27-2.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

04.01.21

Semua hidupan ada gigi, tak kira la manusia atau haiwan kan😂🦷
Tapi!! Cuma manusia je yg akan hadapi masalah gigi bongsu (wisdom tooth) ni tau!‼️
Gigi bongsu mmg lebih baik dicabut sebelum ia timbulkan masalah mcm sakit, bengkak & kerosakan pada gigi lain😱

Nak tau lebih lanjut tentang gigi bongsu ni?
Hubungi Dentist3 sekarang melalui call/whatsapp! 📱👌🏻

Attachment

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

03.01.21

Salah satu pendorong semangat untuk Dentist3 sentiasa berusaha untuk beri servis terbaik kepada semua patient kami ialah review yang kami terima dari patients!🥳

Bukan je buat kami bangga, tapi juga happy sebab patient berpuas hati & seronok lepas buat rawatan di Dentist3👍🏻😎

Kami memang berterima kasih sangat pada patients yang tinggal kan review dengan kata-kata yang baik & manis macam ni, hari warga Dentist3 jadi makin ceria & bersemangat untuk kerja lebih keras💪🏻

Review macam ni juga dapat buatkan orang dapat tahu tentang Dentist3 & rawatan yang kami sediakan lebih lagi.
Jadi bukan je menyenangkan hati kami, malah memudahkan patient baru untuk dapatkan maklumat juga☺️

Dentist3 sangat berterima kasih pada patients yang sanggup luangkan masa untuk berikan kata-kata yang baik macam ni❣️👌🏻

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-12-25_at_23.00.31.jpeg