fbpx
Viewing posts categorised under: Announcements / Dental Clinic News

Extreme Pain for 2 weeks

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

17.11.20

" Ms A called Dentist3™ clinic for inquiry for lower wisdom tooth removal (gigi bongsu), She had previously went to another dental clinic for consultation for removal of this tooth. She was looking for another clinic which can offer the same service with a lower price.

She decided to do surgery here in Dentist3 after our dr quoted her a more reasonable price . 

Her wisdom tooth was badly decay on top and she was struggling with her pain for the past 2 weeks, even though it's #MCO (movement control order) now in Malaysia, we decided to do it for her as the pain is unbearable for her. 

Her wisdom tooth was successfully removed in 20 mins with 2 sutures placed "

.
.
.
.
.

#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #MCO #stayathome



mos_copy_6.jpg

Gigi terimpak

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

16.11.20

Gigi terimpak ialah gigi yang biasanya terbenam disebabkan tak cukup ruang untuk tumbuh dengan normal😗

Sekiranya gigi atau gusi terasa sakit atau membengkak, pembedahan kecil perlu dilakukan bagi membuang gigi yang terimpak🦷

Prosedur nya sama seperti cabutan gigi bongsu, pembedahan kecil beserta jahitan yang akan dibuka selepas seminggu👌🏻

Kebiasaannya pembedahan gigi terimpak dilakukan sebelum pemakaian pendakap gigi dimulakan untuk hasil yang optimum👍🏻

Dentist3 ada menyediakan khidmat rawatan pembedahan gigi terimpak dengan harga yang berpatutan.
Hubungi kami untuk dapatkan lebih maklumat 📞

.
.
.
.
.
.

#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah



impacted-canine_copy_2.jpg

Penyakit Gusi

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

15.11.20

Bagaiman Tahu Anda ada Penyakit Gusi ?? 

.
.
.
.
.
.

#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah 



penyakit-gusi.jpg

Gigi Bongsu (Wisdom Tooth)

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Gigi bongsu yang terimpak atau tumbuh secara senget, perlu dibuang kerana boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti gigi berlubang, bengkak pada gusi dan jangkitan kuman kerana sisa makanan mudah tersumbat di celah gigi🦷

Gigi bongsu tak boleh dicabut semudah gigi lain sebaliknya perlu menjalani pembedahan kecil untuk dicabut dan xray akan diambil sebelum pembedahan dilakukan👍🏻

Selepas pembedahan, pesakit perlu berehat selama 3-4 hari dan perlu mengelakkan daripada melakukan aktiviti lasak dan perlu makan makanan yang lembut dan sejuk🥣

Jangan tunggu sehingga gusi bengkak, hubungi kami segera jika mula rasa sakit pada gigi bongsu👌🏻

.
.
.
.
.
.

#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah 



mos-case.jpg

Monash University

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Dr A is a Lecturer at Monash University . He was experiencing toothache recently & decided to come to Dentist3™ to Get his Treatments Done . 

Root canal is a procedure where the canal in the tooth will be removed and the inside of the tooth will be clean and sealed with a permanent filling.

It takes 3 steps to finish the root canal treatment and usually, after the 1st treatment, there will be no more pain as the damage canal had been removed.

It is consider as an emergency cases because the pain and uncomfortable feelings caused by a damage canal might reach to an extreme level.

Do contact us for more info!

.
.
.
.
.

#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah



faizuldr.jpg

Dental Equipments

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Dental machines need to be serviced annually to keep essential machinery functioning and limiting costly downtime that may result from equipment failure.
There are many negative outcomes to equipment breakdown, even to caused uncomfortable experience to patients.

In Dentist3, we did an annual servicing that are carried out by our experienced and trained engineer.
To stop the problem before it happen is a definite advantage.

We strive to give everyone the most comfortable experience in our clinic, other than the professionalism of our dr, the friendliness of our nurses, we also make sure that our equipment is in a good condition, always👍🏻

Come now to get your beautiful, safe, and comfortable experiences with us in Dentist3!👌🏻

autoclave-update.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

13.11.20

🔆🔆 Happy Deepavali from Dentist3™ Clinic

We would like to wish everyone celebrating the festival a joyous and prosperous Deepavali from all of us from Dentist3™ Clinic

Remember : STAY SAFE , Eat well, Brush Well & SMILE well ! 



Attachment

Gigi Bongsu Terbenam

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

12.11.20

Gigi bongsu yang terimpak atau tumbuh secara senget, perlu dibuang kerana boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti gigi berlubang, bengkak pada gusi dan jangkitan kuman kerana sisa makanan mudah tersumbat di celah gigi🦷

Gigi bongsu tak boleh dicabut semudah gigi lain sebaliknya perlu menjalani pembedahan kecil untuk dicabut dan xray akan diambil sebelum pembedahan dilakukan👍🏻

Selepas pembedahan, pesakit perlu berehat selama 3-4 hari dan perlu mengelakkan daripada melakukan aktiviti lasak dan perlu makan makanan yang lembut dan sejuk🥣

Jangan tunggu sehingga gusi bengkak, hubungi kami segera jika mula rasa sakit pada gigi bongsu👌🏻
.
.
.
.
.

#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah

mos_copy_6.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

11.11.20

Tahun 2020 dah hampir sampai ke penghujung, maksudnya dah tiba masa utk claim rawatan pergigian!

Apa panel yg ada kat Dentist3? 🤔 Setakat ni kami ada Health metrics, Pmcare, Medkad, LUAS & diskaun special utk staff KLK land✌🏻

Selain dari tu tak boleh ke?
Jangan risauuu, boleh je. Anda boleh dapatkan rawatan & buat bayaran dulu, kemudian kami akan sediakan resit yg boleh korang guna utk submit pada company masing2 utk claim nanti😌

Gunakan masa ni sebaiknya & dapatkan rawatan pergigian utk diri sendiri & keluarga.
Jom hubungi Dentist3 cepat utk book slot anda! 😎🎉

 

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



whatsapp_image_2020-11-08_at_14.29.11.jpeg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Tempoh pemakaian braces ni bergantung pada keadaan gigi kita.
Lain orang, lain susunan gigi, jadi lain jugak lah tempoh utk kita pakai braces tu😌

Tapi jangan risau, selalunya 1-3 tahun dah boleh siap. Kadang2 ada yg tak smpi setahun pun dah siap dah rawatan braces dia😙👏🏻

Patient kami, Ms E, dah pakai braces selama 10 bulan, setakat ni gigi Ms E mmg dah banyak bergerak & rawatan pun dah hampir siap🌸

Sekarang Dentist3 ada promosi utk rawatan braces iaitu RM4xxx dgn deposit serendah RM8xx je, wow bestnya!

Apa lagi, jom hubungi kami cepat utk maklumat lebih lanjut! 👌🏻❣️

 

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com 

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj



10-bulan-braces-2.jpg