fbpx

Ethical & Affordable Dental Treatments

Viewing posts categorised under: Announcements / Dental Clinic News

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

1 MINIT VIDEO : TIPS JAGA BRACES

1️⃣ Berus gigi lebih 5 Minit !
2️⃣ Gerakan Bulat-bulat
3️⃣ Guna interdental brush
🕓 Repeat Siang - Malam

Pastikan jangan skip berus gigi walaupun satu kali. Jika ada 1 kali, confirm ada kali kedua :(



Attachment

Gigi bongsu baru tumbuh

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Rasa sakit masa gigi bongsu baru tumbuh atau sudah rosak, memang teruk dan tak dapat digambarkan😗

Kadangkala boleh demam, bengkak pada pipi sehingga tidak boleh membuka mulut langsung dan menyebabkan sukar bercakap atau makan.

Ramai yang tertanya, perlu ke kita cabut gigi bongsu, atau boleh biarkan saja kan? 🤔

Gigi bongsu seeloknya perlu dicabut kerana boleh menimbulkan pelbagai masalah seperti, gigi berlubang, keradangan gusi dan jangkitan kuman kerana sisa makanan mudah tersumbat di celah gigi😖

Sebelum pembedahan dilakukan, dr akan ambil x-ray untuk pastikan keadaan akar gigi dan saraf dulu🦷

Selepas pembedahan, pesakit perlu berehat untuk 3-4 hari & perlu elak kan daripada melakukan aktiviti lasak dan makan makanan keras🥣👌🏻

Dentist3 menawarkan cabutan gigi bongsu dengan harga serendah RM900 ke bawah je!🤩

Jangan biar sampai gigi rosak dan sakit, jom me Dentist3 sekarang untuk dapatkan pemeriksaan lanjut! 🤗👍🏻

--------------
Website : https://dentist3.com



2ndmolar.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Pendakap gigi (braces) memang biasa kita dengar & tengok orang pakai kan?

Fungsi utama braces ialah untuk luruskan kedudukan gigi. Untuk braces conventional yang gunakan getah berwarna warni, memang menarik minat ramai untuk gunakan braces jenis ni sebab nampak lebih cantik & style✨

Gigi berlapis, jarang, tak tersusun & banyak lagi masalah gigi boleh dibaiki dengan braces.
Selain nampak kurang menarik, gigi yang tak tersusun boleh buatkan proses memberus gigi jadi lebih sukar, hasilnya, gigi kotor & cepat rosak🦷

Ramai yang rasa braces mahal, tapi sebenarnya harga braces akan dibahagi ikut bulanan, tambahan pula Dentist3 sekarang ada buat promosi harga braces conventional + deposit yang rendah, jadi memang sangat berpatutan & mampu milik harga braces kami🤩

Senyuman yang cantik boleh naikkan keyakinan diri. Hubungi kami sekarang untuk dapatkan lebih maklumat tentang braces! 📞👌🏻

Website : https://dentist3.com 

braces_2.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

The pain that is caused by wisdom tooth can't be described in words. Some even lose sleep because of it.
It can also caused a fever due to extreme pain & difficulty to eat or even open ones mouth😣

That is why we recommend our patients to extract the tooth before its causing any further problems😌

"Ms. K" is one of our patient who is having a severe throbbing pain on her lower jaw due to the wisdom tooth. She tolerated the pain for a few months and finally decided to extract her wisdom tooth💫

We successfully removed the tooth without any complications or pain during the procedure😎

Now, She is free from the pain & no need to worry about any other problems caused by the wisdom tooth anymore👍🏻💕

Do come and consult with our Dr for more information regarding the wisdom tooth removal! 👌🏻

Website : https://dentist3.com



mos-1-july-2020.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Braces are used to correct teeth that are crowded, crooked, protruding, out of alignment or have irregular spacing.
It helps to move teeth to ideal position hence makes our appearance better and give out an attractive smile😎

Not only for appearance, misaligned teeth can also caused problems such as difficulty to maintain oral hygiene, improper bite, tooth decay, gum disease and worse, tooth lose😱

There are a few types of braces but conventional braces is the most common types.
Many people also choosing this type if braces for it's cheaper price, stylish looks and the ability to correct mild-severe cases😌

In Dentist3, we have a lot of patients who have completed their braces treatment and are satisfied with the result.
Not only we offer a cheap and affordable price for our conventional braces, but also a low deposit 👍🏻❤️

Stop being insecure about your smile and contact us now to get more information regarding our braces promotion price! 👌🏻

treatment-done-template.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Conventional metal braces are the most common type of braces, especially among youngsters😁
It is functioning as a tools to straighten your teeth, and the colourful elastic rubber makes it looks pretty! 🤩

Ms L concerns about the gap between her teeth, and decided to wear a braces.
After an initial consultation with our dr, Ms L choose the conventional braces as her orthodontic treatment👍🏻

We start with taking an xray, study model and a photograph, all included in one price😙

We hope to give ms L the best services from day one until the end of her braces journey with us! 👌🏻😉

braces-222.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Invisalign is a form of braces that uses clear tray aligners. They’re made based on molds of your teeth. 🤩

A special software used to customize the treatment. It also helps, with the input of doctors, to calculate the right amount of force for every tooth to move in the right order and at the right time. 🤩🦷

Invisalign uses a series of aligner trays that are replaced every one to two weeks. Each replacement tray will feel slightly different, as it’s designed to continue shifting and moving your teeth. 🤩

You need to wear Invisalign trays for most of your day (20–22 hours/day) in order to see results. However, they’re easily removed for eating, brushing, flossing, or for special occasions. 😍

Get your INVISALIGN consultation in Dentist3 today 🥳📞

Attachment

20 Tahun Tak Cuci Gigi !

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Ini akibat tidak Cuci Gigi dengan Regular .. :(

 



Attachment

Invisalign Malaysia

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Invisalign sama je macam pendakap gigi biasa, tapi bezanya ialah ia lutsinar!😄

Yes betul, sekarang kita boleh luruskan kedudukan gigi tanpa perlu gunakan pendakap gigi besi lagi🎉

Untuk rawatan invisalign, dr akan ambil x-ray & acuan gigi pesakit dulu.
Pakar di lab invisalign kemudian akan reka imej 3D digital dengan acuan tu😎

Dari situ, dr boleh anggarkan tempoh pemakaian yang diperlukan oleh pesakit.
Video anggaran perubahan kedudukan gigi pesakit pun dapat dilihat sebelum rawatan mula😗

Setiap orang akan ambil tempoh yang berbeza untuk selesai rawatan, tapi selalunya dalam masa setahun dan cukup untuk dapatkan hasil memuaskan😉

Untuk dapatkan hasil tu, dr perlu letakkan 'attachment' pada gigi pesakit, tujuan nya untuk pastikan invisalign dapat dipakai dengan lebih mudah dan tepat, supaya hasilnya lebih optimum!🤩👍🏻

Untuk senyuman menawan tanpa perlukan besi, pilih lah invisalign!
Hubungi Dentist3 untuk konsultasi dan maklumat lebih lanjut tentang invisalign! 👌🏻

aligner_copy_2.jpg

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

👏🏻 A Big Thank you & Congratulation to one of Our Loyal Customer : Dr. Ahmad Rozaino 

We hope this Advance Oral-B Electric Toothbrush will be able to serve you well in your quest for better oral hygiene ! 🤩

🎁 Meanwhile, we are still running our iPad Lucky Draw which will be ending soon, do make an appointment with us if you are looking to see a Dentist . 

Website : www.Dentist3.com 

 



luckdraw-winner.jpg