Quality & Affordable Dentistry in Malaysia

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments

Hi pemakai braces! ๐Ÿคฉ
Pernah tak korang punya bracket tercabut? saya yakin mesti ramai ada isu ni kan๐Ÿ’๐Ÿปโ€โ™€๏ธ
Normal ke? Actually, tak normal sebab masa pemasangan bracket tu, ia dah digam dgn kuat menggunakan equipment yang khas๐Ÿ‘๐Ÿป
Tapi tak pelik pun, benda ni tak bahaya & takde impak pun pada progress rawatan, asalkan kita lekat semula bracket tu๐ŸŒธ

So, kenapa boleh jadi macam tu?๐Ÿค”

Mostly kes tercabut bracket ni sebab cara kita mengunyah makanan tu tak betul. Antaranya terlalu kasar, cepat, gopoh & gigit makanan yang terlalu keras atau chewy๐Ÿฟ๐Ÿฆด

So next time bracket korg tercabut, jgn panik, simpan je bracket tu, nanti dr akan pasang kan balik ye๐Ÿ˜™๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐Ÿ‘Œ๐Ÿป for Dentist3 โ˜บ๏ธ

#Dentist3

โœ… Website : https://dentist3.com

[๐—ฆ๐—›๐—”๐—ฅ๐—˜ / ๐—ง๐—”๐—š] ๐Ÿ‘‰ FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj


whatsapp_image_2021-09-25_at_19.51.23-2.jpeg

Comments are closed.

error: Please email smile@dentist3.com for Content :)