fbpx

Posted by dentist3 in Blog | 0 comments


Gigi yang dah berlubang perlu dirawat dengan tampalan secepat mungkin supaya ianya tak jadi lebih teruk.
Tapi ada masa kita tak sedar yang gigi kita sebenarnya berlubang sampai lah kita mula rasa sakit.

Selalunya gigi yang dah berlubang terlalu besar sampai rasa sakit ni dah tak boleh dirawat dengan tampalan lagi sebab lubang tu dah sampai ke akar gigi & ada infeksi😖

Tapi jangan risau, gigi macam ni masih boleh diselamatkan lagi dengan rawatan akar.
Apa tu rawatan akar?🤔

Rawatan akar ialah initiatif untuk selamatkan gigi supaya kita tak perlu cabut gigi yang dah rosak teruk ni.
Ada 3 step untuk rawatan akar ni😗

Pertama, Dr akan bukak lubang gigi & bersihkan bahagian dalamnya, letak ubat untuk matikan saraf & tampal dengan tampalan sementara.

Kedua, lepas seminggu, dr akan buka tampalan untuk cari panjang akar & tampal dengan tampalan sementara sekali lagi.

Ketiga, dr akan bersihkan dalam gigi & tampal dengan tampalan kekal warna gigi🦷

Dengan rawatan akar, kita masih boleh selamatkan gigi yang dah rosak teruk & dapat jimat kos untuk gigi palsu🤩

Jangan tunggu terlalu lama, kalau ada rasa sakit cepat2 hubungi kami untuk set kan appointment! 👌🏻

👌🏻 for Dentist3 ☺️
#Dentist3
✅ Website : https://dentist3.com 
[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW
#klinikgigimurah #klinikgigiampang #klinikgigi #klinikgigisungaibuloh #klinikgigirawang #klinikgigipetalingjaya #drgigimalaysia #malaysiadentist #malaysiaboleh #dentistmalaysia #kitajagakita #covid #petalingjaya #sungaibuloh #rawang #kualaselangor #pjdentist #drgigimurah #bracesmurah #invisalign #invis #MCO #stayathome #PKP #KITAJAGAKITA #DUDUKRUMAH

rct-222.jpg

Comments are closed.