fbpx

Posted by dentist3 in Announcements / Dental Clinic News | 0 comments

Apa topik kita harini??
Jom borak pasal info braces!😬

Braces ni bukan boleh main pakai je, perlu ikut steps & cara yg betul.
So ada berapa steps utk braces ni? Selalunya, ada 3 steps utama yg perlu patients lalui sebelum dpt senyuman menawan idaman korg ni❤️

Step 1: Alignment
Beberapa bulan pertama pemakaian braces ni ialah waktu penting utk meluruskan kedudukan gigi🦷

Step 2: Retraction
Lepas gigi dah rata, barulah kita boleh rapatkan gap supaya gigi korg nampak lagi cantik & makanan pun tak mudah tersumbat🍜🍣

Step 3: Levelling
Step ni akan dibuat pada akhir2 rawatan utk membetulkan gigitan patient supaya tak lari dari kedudukan asal😉✌🏻

Sebab tulah kami nasihatkan semua utk buat pemasangan braces di klinik berdaftar supaya tak tersalah memakai fake braces😎

Nak tahu lebih lagi? Jom hubungi kami sekarang! 👌🏻🌸

—————————————————————————————————

👌🏻 for Dentist3 ☺️

#Dentist3

✅ Website : https://dentist3.com 

[𝗦𝗛𝗔𝗥𝗘 / 𝗧𝗔𝗚] 👉 FOLLOW

#nicesmile #smile #senyum #drgigi #klinikgigi #klinikpergigian #kualaselangor #puncakalam #sungaibuloh #rawang #bandarcountryhomes #bandartasikputeri #sekinchan #tanjungkarang #bestarijaya #doktorgigi #gigi #sweetsmile #bracesmurah #malaysiadentist #invisalign #braces #cucigigi #petalingjaya #PJdentist #petalingjayadentist #dentist #dentistpetalingjaya #dentalclinicpj


whatsapp_image_2020-12-21_at_10.15.39.jpeg

Comments are closed.